İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy vefatının 81. yıl dönümünde anıldı.

Seydikemer’de anlamlı yıl sonu

İstiklal şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u ebediyete intikalinin 81. yıl dönümü münasebetiyle Seydikemer Belediyesi ve Seydikemer Müftülüğünün ortaklaşa düzenlediği, Yazar ve Oyuncu Ahmet Yenilmez’in KORKMA adlı tiyatro gösterisiyle anıldı.

Seydikemer Belediyesi ve Seydikemer Müftülüğü’nün ortaklaşa düzenlediği ‘KORKMA’ tiyatro gösterisi ilçede büyük ilgi gördü. Mehmet Akif'in hayatı ile milli mücadele yıllarını, İstiklal marşımızı konu alan bu tiyatro gösterisi milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un hiç bilinmeyen hikayesini, kişiliğini, ruh dünyasını, millet sevgisini, mücadele azmini ve bağımsızlığını konu alan gösteride duygu dolu anlar yaşandı. İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy'un döneminin en önemli düşünce insanlarından biri olduğunu belirterek gösteri ile ilgili açıklama yapan Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, "Mehmet Akif Ersoy, İslam dünyasını çok iyi tahlil etmiştir. Mehmet Akif'i kendi eserlerinden tanımamız lazım. Akif'i Safahat'ından tanıyabiliriz. Akif'i doğru ve kaynağından okumalıyız. Düz yazı ve nesirlerinden tanımalıyız. Bu yazılar, eğitimden sosyal hayata pek çok alanı kapsayan tespitlerle doludur. Mehmet Akif Ersoy, cami kürsülerinin halkı aydınlatmak için önemli makamlar olduğunu eserlerinde de yansıtmıştır. Burada verilen vaazların milli mücadelede de ne kadar önemli olduğunu görüyoruz. Mehmet Akif Ersoy duruşuyla, mücadelesiyle, kişiliğiyle tarihte önemli bir değerdir ve biz bu değere her zaman sahip çıkacağız. Özellikle gençlerimize tarihimizi iyi anlatmalı ve atalarımızı unutturmamalıyız. Bir ülkenin ayakta kalmasında tarihini bilmesinin büyük önemi vardır.” dedi.

Duygu dola anların yaşandığı gösteri de, oyuncu Ahmet Yenilmez kendine takdim edilecek çiçeği almayıp salona seslenerek Evladı Asker olan var mı? diye sordu, ve gelen anneye, “Bak, eve gidince bu buketi askerin yatağına koy, kirlenir diye korkma! Koy! Onu çiçeklerle bekle diyerek kendi alacağı çiçeği asker annesine takdim etti. Korkma adlı gösteriye büyük ilgi gösteren Seydikemerli vatandaşlar bu güzel etkinlik için Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz’e, Başkan Yardımcısı Mustafa Karakuş’a ve Seydikemer Müftüsü Zekeriye Bülbül’e teşekkür etti.