Efsaneler, Hükümlülerin Rehabilitesi için geldiler

Efsane futbolcular, Ali Gültiken, Oğuz Çetin, Hami Mandıralı ve Ergün Pembe Gençlik ve Spor Bakanlığı proje ve koordinasyon Genel Müdürlüğü ile Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü iş birliği ile Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde bir araya geldi. Seydikemer Eşen T tipi kapalı ve açık ceza infaz kurumunda söyleşi ve futbol maçı yapmak için Seydikemer İlçesi'ne de giden efsane futbolcular, hayata geçirilen proje ile kader mahkumları ile vakit geçirirken, spora karşı ilgilerinin arttırılması sağlandı. Efsane futbolcular Fethiye'de Letonya Tatil köyünde Fethiye ve Seydikemer protokolü ile kahvaltılı bir toplantı da gerçekleştirdi.

Efsane futbolcular, Ali Gültiken, Oğuz Çetin, Hami Mandıralı ve Ergün Pembe Gençlik ve Spor Bakanlığı proje ve koordinasyon Genel Müdürlüğü ile Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü işbirliği ile Fethiye'ye geldi. Her iki bakanlığın projesi çerçevesinde ceza ve infaz kurumlarında hükümlü ve tutuklu bulunan gençlerin sosyal rehabilitasyonuna katkı sağlamak amacıyla Seydikemer Eşen T tipi kapalı ve açık ceza infaz kurumunda kader mahkumları ile buluşan efsane oyuncular, gün boyu söyleşi ve çift kale maç etkinliğine katıldı. Efsane futbolcular Ali Gültiken, Oğuz Çetin, Hami Mandıralı ve Ergün Pembe Fethiye Letonya Tatil köyünde Fethiye ve Seydikemer protokolü ile kahvaltılı bir toplantı da yaptı. Toplantıya Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Halil İbrahim Dizman, Gençlik ve Spor Bakanlığı Koordinasyon Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Akif Okur ile Daire Başkanı Bilal Başar, Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner, Seydikemer Kaymakamı Haktan Gökçekuyu, Fethiye Cumhuriyet Başsavcısı Kurtca Eker, Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, Adalet Komisyonu Başkanı Mesut Şengül, Ak Parti Fethiye İlçe Başkanı Kadir Sarıhan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Serkan Öçalmaz ile diğer yetkililer katıldı. Fethiye Cumhuriyet Başsavcısı Kurtca Eker, efsane futbolcuların Seydikemer Eşen T Tipi kapalı ve açık ceza infaz kurumunda etkinliğe katılacaklarını bildirdi.

''HÜKÜMLÜLERİN REHABİLİTESİ SAĞLANIYOR''

Eker; ''Futbolun efsaneleri konumundaki eski milli futbolcularımızın ceza infaz kurumumuzda bulunan genç hükümlülerle bir araya gelmelerine yönelik Adalet Bakanlığımızın ve Gençlik ve Spor bakanlığımızın ortaklaşa sürdürdükleri bir proje kapsamında misafirlerimiz buradalar. Gün içerisinde ceza evine gideceğiz orada hükümlülerle maç programımız ve söyleşimiz var. Özellikle hükümlülerin rehabilite edilmeleri, topluma kazandırılmaları ve toplumla ilişkilerinin devam etmesi açısından güzel bir proje emeği geçen bakanlık yetkililerimize çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

''PROJE, OLUMLU OLUR''

Seydikemer Kaymakamı Haktan Gökçekuyu da projenin kendilerini oldukça mutlu ettiğini belirtti. Gökçekuyu; “Bizi çok memnun eden bir proje bakanlıklarımızın iş birliği neticesinde Seydikemer cezaevindeki genç arkadaşlarımızla futbolcularımızı bir araya getireceğiz bir panel gerçekleşecek ve akabinde bir futbol maçı oynanacak. Tamamen sosyal rehabilite projesi memnuniyetle karşılıyoruz Seydikemer'de olmasında da emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz. Proje umarız, Eşen cezaevinde kalan arkadaşlarımız için hayırlı olur. Sonuçları da inşallah olumlu olur diye temenni ediyorum'' dedi.

''MORAL VERECEKLER''

Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz ise “Seydikemer'de böyle bir proje olması bizi son derece mutlu etti. Adalet ve Spor bakanlığının ortaklaşa yürüttükleri bir etkinlik. Bir moral olacak, güzel olacak tabii efsane futbolcuları da görmek bizi mutlu ediyor'' dedi.