Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, ABD Başkanı Donald Trump’ın, büyükelçiliği Kudüs’e taşıma kararı ve İsrail’in başkenti olarak Kudüs’ü tanımasına sert tepki gösterdi.

Başkan Otgöz, “Bu durum ABD’nin daha önceden aldığı kararlara benzer bir karar değildir. Kudüs, ne Afganistan’a benzer, ne Irak’a benzer, Kudüs'e sahip çıkmak her Müslüman’nın görevidir. Bizler millet olarak 400 yıl Kudüs'e hizmet etme şansına nail olmuş bir neslin torunlarıyız. İslam alemi buna asla seyirci kalmayacaktır. Bu iki devlet oturup masa başında kendi planlarını projelerini yapıyor daha sonrasında kendi oluşturdukları taşeron gruplar vasıtasıyla aldıkları kararları duyurup, beraberinde fiili olarak hayata geçirmeye çalışıyorlar. Kudüs, ne Irak, ne Suriye ne de dünyadaki her hangi bir yer değildir. Kendi aralarında aldıklarını düşünerek oldu bittiye getirme çabaları tehlikeli sonuçlar doğurur” dedi.

Hassas davranmalıyız

Seydikemer Belediye Başkan Otgöz, “Biz millet ve İslam Alemi olarak birlik, bütünlük içerisinde Kudüs konusunu hassas bir şekilde takip ederek, bu konudaki duruşumuzu da net bir şekilde göstermeliyiz. Şunu herkes iyi bilmelidir ki bu dünya var olduğu müddetçe Kudüs ve İslam ülkeleri üzerinde oynanacak oyunlar o senaryoları hazırlayanlar için korkunç bir son getirecektir. Bunu herkes bilmedir. Bu oyunun devamında tüm dünyada neler olabileceği açık ve nettir. Kudüs biz Müslümanların kırmızı çizgisidir. Kudüs'e sahip çıkmak her Müslüman’nın görevidir” şeklinde ifade etti.