Geçtiğimiz hafta sonu mehteran takımı eşliğinde yürüyüş düzenleyerek Zeytin Dalı Harekatı'ndaki askerlerimize manevi destek veren Seydikemer Halkı, şimdi de bölgede yaşayan vatandaşlar ve askerlerimiz için yardım kampanyası düzenledi. Bir tır dolusu sebze ve meyve toplayan vatandaşlar, dualar eşliğinde yardım tır’ını bölgeye gönderdi.

Türkiye'nin dört bir yanından Zeytin Dalı Harekatı'na destekler sürerken, Seydikemer’den ikinci bir destek geldi. Seydikemer Kaymakamlığı ve Seydikemer Belediyesi öncülüğünde, vatandaşlar aralarında topladıkları bir tır dolusu malzemeyi, Kızılay'ında destekleriyle Zeytin Dalı Harekatı'nda görev alan askerlerimize ve bölgede yaşayan sivil halka  gönderdi.

Seydikemer’in Karadare mahallesindeki toptancı halinde bir araya gelerek, yardım toplama kararı alan vatandaşlar yalnız kalmadı. Kaymakamlık, Belediye ve vatandaşlar, her geçen gün büyüyen kampanyaya katılarak tam destek verdi. Her fırsatta Türk Askerine olan desteklerini gösteren Seydikemer halkı, kendi elleriyle kampanya da toplanan, 22 ton Domates, toplamda 4 ton Biber, Limon, Elma, Portakal gibi meyve ve sebzeleri tır’a yükledi. Yükleme işlemenin bitmesinin ardından, İmam Hatipler tarafından Kur'an-ı Kerim tilavetleri okundu. İlçe Müftüsü Zekeriya Bülbül'ün Zeytin Dalı Harekatı'nda görevli askerlerimiz  için yaptığı duaya vatandaşlarda eşlik etti.

Yardım kampanyası ile ilgili açıklama yapan Seydikemer Kaymakamı Haktan Gökçekuyu: “Bugün sizlerin hayırlarını, Afrin’e göndermek için bir araya geldik. Sizlerin yüce gönülleriyle toplanan erzakların, kazasız, belasız askerlerimize ve bölge halkına ulaşmasını Cenabı Allahtan niyaz ediyorum.  İnşallah yardımlarımız orada konteynır kentlerde kalan vatandaşlara ve ihtiyaç sahiplerine, askerimize ulaşacaktır” dedi.

Vatandaşlarının başlattığı kampanya ile ilgili açıklama yapan Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, “Kahraman Mehmetçiğimizin yürüttüğü Zeytin Dalı operasyonuna destek vermek için vatandaşlarımızın ve çiftçilerimizin gayretleriyle toplanan sebze ve meyveleri Afrindeki askerlerimize ve bölgeden yaşayan halka göndermek için burada toplandık. Bu yardım kampanyası, bizlere bir kez daha Seydikemer’in yardımlaşma ve dayanışma gücünü gösterdi. Bu gururu vatandaşlarımızla birlikte yaşıyoruz. Ordumuzun, sınırlarımızı tehdit eden ve bölge halkını hapis eden terör örgütünü temizleninceye kadar operasyonu kararlılıkla sürdüreceğine inancımız tamdır. Seydikemer olarak askerlerimizin her zaman yanındayız. Cenab-ı Hak ordumuza, milletimize zeval vermesin askerimizin ayağına taş değdirmesin, gönüllerini ortaya koyarak bu kampanyayı başlatan ve katkıda bulunan vatandaşlarımıza teşekkür ederim” dedi.

Kampanyayı destekleyen Komisyoncu Ersin Çiftçi yaptığı açıklamada, “Hatay Kırıkhan'lıyım. Domates üreticileri ile ihracat yapıyoruz. Askerimize ve bölge halkına destek vermek için bir araya geldik. Vatandaşlarımızın da desteğiyle 1 Tır dolusu erzak topladık. Bunun gururunu ve memnuniyetini yaşıyoruz” dedi.

Yardım Kampanyasını başlatan Ramazan Akbal isimli vatandaş ise konuşmasında; “Arkadaşlarımızla beraber askerimize nasıl yardım edebiliriz diye düşündük. Bizim amacımız sebzeden ziyade maneviyat anlamında Afrin'deki askerimize yardım etmek amacıyla yola çıktık. Seydikemer halkı ve Karadere mahallesi olarak biz bu yardımı oluşturduk. Kaymakamımız ve Belediye Başkanımız bu kampanyada desteklerini bizlerden esirgemedi. Yaklaşık 22 ton civarında Domates toparladık. Toplamda 4 tonu bulan Biber, Limon, Portakal, Elma gibi meyveler toparladık. Bu kampanyayı başlattığımızda vatandaşlarımızın bizlere destek vereceğinden hiç şüphe duymadık. Onlarda içlerinden n gelirse onları getirerek destek oldu. Kampanyayı organize etmekten dolayı mutluyuz, Bu kampanya’ya destek veren Seydikemer Kaymakamımız Haktan Gökçekuyu’ya, Belediye Başkanımız Yakup Otgöz’e, Komisyoncu arkadaşlara ve Seydikemerli vatandaşlarımıza şahsım adına teşekkür ediyorum” dedi.

Kampanyaya Seydikemer Kaymakamı Haktan Gökçekuyu, Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, Seydikemer İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Mehmet Şenyiğit, Fethiye Ticaret Odası Başkanı Akif Arıcan, İlçe Müftüsü Zekeriya Bülbül ve vatandaşlar katıldı.