Seydikemer Belediyesi Avrupa'da faaliyet gösteren "Yerel Yönetimlerde Sürdürebilirlik" kuruluşu (Local Governments for Sustainability ICLEI) üye oldu

Seydikemer Belediyesi sürdürülebilir yaşamın korunması ve tesis edilmesi için Avrupa'da faaliyet gösteren "Yerel Yönetimlerde Sürdürebilirlik" kuruluşuna (Local Governments for Sustainability ICLEI) üye oldu.
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Yakup Otgöz, "Gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakmak en büyük gayemizdir. Gelecek nesillerin yaşamlarını tehlikeye atmadan bugünün karşılamamız gerekir. Küresel ısınma, çevre kirliliği, çarpik kentleşme günümüzde tüm dünyanın en büyük sorunları arasında yer almaktadır. Bizler bu sorunların çözülmesi için üstümüze düşen her türlü görevi yapmaya hazırız. Geleceği düşünmeli, sürdürülebilir gelişmenin temellerini atmalıyız. Belediyeler olarak günü kurtarma alışkanlığından vazgeçmeliyiz. Sürdürülebilirliğin önemi iyi kavranmalı; sosyal bir sorumluluk olarak tüm kamu kurumları, sevil toplum kuruluşları ve vatandaşlarımız tarafından sahiplenilmelidir."dedi.
Seydikemer Belediyesi olarak çevreci belediye anlayışını kendilerine ilke edindiklerini söyleyen Başkan Otgöz, "Çağdaş Türkiye'nin kuruluşun yüzüncü yıl dönümü olan 2023 yılında korbon ayak izi düzeyini olası nüfus artışına karşın %10 düzeyinde indirmeyi planlamaktayız. Bu kapsamda ilçe halkına 65 mahallede ayrı ayrı eğitimler vermek, söyleşiler düzenlemek, konutlarda ticarethanelerde ve sanayi kuruluşlarında sabit enerji tüketiminin hesaplanabilmesi için belediyece ayrıntılı formlar geliştirmek ve geniş oranda doldurulmasını sağlamak, ilçemizdeki katı atık kompozisyonlarının yeniden hesaplanması amaçlı çalışma yapmak, ilçemizdeki sıvı atıkların ve vidanjörlerin ayrıntılı takibi ve sıvı atık miktarlarının hassas olarak belirlemek ve ulaştırmada tüketilen yakıtları yukarıdan aşağıya yöntemi yerine aşağıdan yuvarıya yöntemine dönüştürmek için çalışmalarımızı sürdüreceğiz." dedi. Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz ayrıca çevrecilik bilinci ile daha yaşanabilir bir dünya için karbon ayak izi haseplamasıyla akademik çalışmalar yapan Prof. Dr Eralp Özil ve Değerli ekibi Öğretim Görevlisi Özlem Yurtsever, Öğretim Görevlisi Dr. Cem Çelik, Öğretim Görevlisi Dr. Alper Özpınar'a projeye verdikleri destek ve katkılardan dolayı teşekkür etti.

Okunma Sayısı: 1992