Seydikemer belediyesi tarafından, ilçe satranç temsilciliği ve Seydikemer Rehabilitasyon işbirliği ile öğrencilere Satranç Turnuvası düzenledi.

Seydikemer belediyesi tarafından, ilçe satranç temsilciliği ve Seydikemer Rehabilitasyon işbirliği ile ilçedeki öğrencilere Satranç Turnuvası düzenledi. Bu yıl 2.si düzenlenen Satranç turnuvası öğrencilere satranç oyununu sevdirmek çocukların zeka gelişimine katkı sağlamak ve aynı zamanda öğrencilerin kaynaşmasını sağlamak amacıyla düzenlenen turnuvaya ilçeden 150 öğrenci katılım sağladı. Atatürk ortaokulunda düzenlenen satranç turnuvasına, aynı okulda rehberlik öğretmenliği yapan ve ilçemiz Satranç temsilci olan Yılmaz Tekin hoca'nın öncülüğünde düzenlenen turnuva öğrencileri sevindirdi.

Geleceğimizin Teminatı Çocuklarımız;

2.si düzenlenen Satranç turnuvası ile ilgili konuşan Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz,  sosyal belediyecilik anlayışıyla geleceğin teminatı çocuklar için iki yıldır satranç turnuvası düzenlediklerine vurgu yaparak şunları söyledi; ‘Seydikemer Belediyesi olarak geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın gelişimine katkı sağlayacak sosyal projeleri hayata geçirmenin mücadelesi içerisindeyiz. Bu yılda Seydikemer rehabilitasyon merkezi ve ilçemiz satranç temsilciliği işbirliği ile Sosyal projeler kapsamında satranç turnuvası etkinliği düzenledik. Düzenlediğimiz  sosyal etkinliğin sayesinde zeki, akıllı, kendine güvenen, atak genç nesillerin yetişeceğine inanıyoruz. Amacımız çocukların küçük yaşta satrança olan ilgisini arttırmak ve savunma olgusunu geliştirebilmektir. Satranç Turnuvamızı her yıl gerçekleştirerek geleneksel hale getirmek istiyoruz. Satranç turnuvasına katılım sağlayan tüm öğrencilerimize, ailelerine ve destek veren herkese teşekkürlerimi sunuyorum’ şeklinde ifade etti.

Öğrenciler Kupa ve Madalya ile ödüllendirildiler

Yaş katagorilerine göre düzenlenen yarışmada ilk üç’e giren öğrencilere kupa ve madalya, ilk sekiz’e giren öğrencilere’de madalya hediye edildi. Turnuvaya katılarak genç yeteneklerin başarılarına Seydikemer Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Karakuş, Belediye Sosyal İşler Müdürü Kasım Gürbüz, Atatürk Ortaokulu müdürü Ayhan Sevraç, Seydikemer Rehabilitasyon Merkezi müdürü Hakan Gökçe ve öğrenci velileri ortak oldu.