Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, Kahraman Türk Polis Teşkilatının 173. Kuruluş yıl dönümü için bir mesaj yayımladı.

Başkan Otgöz, Ülkenin ve milletin toplumsal huzurunun sağlanması için büyük bir özveri ile çalışan Kahraman Türk Polis Teşkilatının 173. Kuruluş Yıldönümü’nü kutlamanın gurur ve mutluluğunu onlarla birlikte yaşıyor olmaktan dolayı mutlu olduklarını ifade etti. 1845 tarihinin Türk Emniyet Teşkilatı açısından önemli bir nokta olduğunu belirten Başkan Yakup Otgöz, bu tarihe kadar zabıta olarak nitelenen teşkilatın 10 Nisan 1845den itibaren polis adı altında hayata geçtiğini ve emniyet teşkilatının kuruluş günü olarak kabul edildiğini sözlerine ekleyen Başkan Otgöz, “İlk  olarak güvenliğimiz tehlikeye girdiği zaman hatırladığımız polislerimize, Ülkemizin bekası ve vatandaşlarımızın huzur ve güven içinde yaşamalarını sağlamak için dünyaya örnek olan başarılı çalışmalarından dolayı Emniyet Teşkilatımıza teşekkür ediyorum. Her geçen gün gelişen ve değişen şartlar altında ortaya çıkan yeni suç tipleriyle başa çıkabilmek için, sürekli kendilerini geliştirmektedirler. Emniyet Teşkilatımız, sadece adi suçlarla değil, ülkemizi parçalamak isteyen vatan hainleriyle de canları pahasına mücadele etmektedirler.  Bunun en yakın örneğini 15 Temmuz sürecinde yaşayarak hep birlikte gördük. Kahraman Türk Polisimiz bu köklü yapısıyla milletin asayişini, huzurunu temin, mal, can ve namus güvenliğini sağlamak, hak ve özgürlükleri korumak için fedakârca faaliyet gösteren, bu gayret ve fedakârlığıyla da milletin gözdesi haline gelmiş bir teşkilattır. Gücünü milletten ve kanunlardan alan Emniyet Teşkilatı görevini, “Hukukun Üstünlüğü” ilkesinden hareketle zor şartlar altında, vatandaşlarımıza kanunlarla verilen hak ve hürriyetler, kamu düzenini korumak ile huzur ve güvenliğin sağlanması için, yerine getirdiği görevinde mesai kavramını tanımaksızın, gecesini gündüzüne katarak büyük fedakârlıklarla, vatan ve millet sevgisiyle, bilinçli ve ciddi bir sorumlulukla, çağdaş teknoloji, bilgi ve beceri ile donanmış olarak yerine getirmektedir. Türk Polis Teşkilatımızın ve özellikle Seydikemer’imizin huzurlu bir ilçe olmasında üstün gayret sarf eden emniyet mensuplarımızın 173. Kuruluş yıldönümünü kutluyor, vatan ve görev uğrunda hiç düşünmeden canlarını feda eden, vatan ve millet uğruna canlarını veren aziz şehitlerimizi minnet ve rahmetle anıyor,  Gazilerimize şükranlarımı sunuyor ve görevde bulunan her kademedeki emniyet mensuplarına ve ailelerine sağlık ve esenlikler diliyorum” şeklinde konuştu.