Seydikemer’e bağlı Yaka Mahallesinde ilkokul öğrencileri, ilçe protokolü ve ormancı ağabeyleri ile birlikte okul bahçesine onlarca ağaç fidanı dikti

Bir orman köyü olan Yaka’da Orman Haftası sebebiyle muhtarlık ve okul idaresinin ev sahipliğinde tertip edilen programa İlçe Kaymakamı Haktan Gökçekuyu, Garnizon Komutanı Mehmet Şenyiğit, Belediye Başkan vekili Harun Hıra, Başkan yardımcısı Mustafa Karakuş Orman İşletme Müdürü Ömer Kahraman, STK başkanları, Muhtarlar ve köylüler katıldı.

Seydikemer Kaymakamı Haktan Gökçekuyu: Hem orman haftası münasebetiyle, orman haftası etkinliklerini Yakaköy okulunda icra etmiş olacağız. Hem de Orman haftasına denk getirildiği için daha öncesinden de kararı alınmış olan en azından bir çevre düzenlemesi ve burada bir fidan dikimi yapmış olacağız

Hem okulumuza hem köyümüze, mahallemize hayırlı uğurlu olsun. Coğrafya olarak güzel bir coğrafya çevresiyle, doğasıyla yaşanabilecek güzel yerlerden bir yer burada yaşayan insanlar, yeni gelecek nesiller ve çocuklarımız belki bir çok ekranına yaşıtına göre şanslı bir yerde yaşıyorlar. Ama bu şansında getirdiği bir takım sorumluluklar da var. Sorumluluklar bu doğaya sahip çıkmak lazım bu çevre bu ormana sahip çıkmak lazım

Avantajları noktasında, da mis gibi bir orman, oksijeni bol, doğa güzel, çevre güzel, güneşi bol, bununda kadrini, kıymetini bilmek lazım bu manada  orman teşkilatımıza, belediyemize özellikle teşekkür ediyoruz. Hem belediyemiz hem orman teşkilatımız el birliğiyle, işbirliğiyle burada okulumuzun çevresini düzenleyip en azından bir tel örgüyle sınırlarını belirlemiş oldular.

Seydikemer Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Karakuş: Atalarımız bize bu güzel coğrafyayı miras bırakmışlar. Bugün çocuklarımızla beraber buluşacağız yani onlara en büyük mesaj bizde gelecek nesillerimize bunları yaşayarak ve örnek olarak miras bırakacağız. Bu etkinlik onun için çok önem arz ediyor.

Orman işletme Müdürü Ömer Kahraman: Yaşadığımız çevrenin kıymetini bilmek zorundayız. Bu da bunları hatırlatmak için güzel bir çalışma oldu. Bu hafta münasebetiyle birkaç fidan dikeceğiz, sadece sembolik, esas yaşamımızda eminim, biliyorum bizim toplumumuzda duyarlı bu konuda özveriyi her zaman gösteriyorlar.

Yaka Muhtarı Mustafa Dikişçi: Orman müdürümüze ve Seydikemer belediyemize buranın çevre düzenlemesinde, dolgusunda, yaptıkları hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. Orman haftası bütün orman çalışanlarına hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum

Programda başta orman muhafaza memurları olmak üzere Kaymakam Gökçekuyu, Belediye Başkan vekili Hıra, Başkan yardımcısı Karakuş ve diğer protokol üyeleri öğrencilerle birlikte okul bahçesine çeşitli türlerde fidan dikti. Ağaç dikimi sırasında kaymakam ve belediye başkan vekili öğrencilere orman sevgisi üzerine telkinlerde bulundular.