29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyetimizin kuruluşunun 98. Yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi Seydikemer’de de coşku ve heyecanla kutlandı



29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyetimizin kuruluşunun 98. Yıldönümü kutlamaları tüm yurtta olduğu gibi Seydikemer’de de coşku ve heyecanla kutlandı.

Seydikemer’de 28 Ekim Perşembe günü Atatürk Anıtı’na Çelenk sunma töreniyle başlayan Cumhuriyet Bayramı programı, 29 Ekim günü saat 09.30’da Seydikemer Kaymakamı Yıldız Büyüker’in bayram tebriklerini Kaymakamlık makamında kabul etmesiyle devam etti. Tebriklerin kabulü için Seydikemer Kaymakamlığında düzenlenen programa; Seydikemer Kaymakamı Yıldız Büyüker’in yanı sıra Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, Seydikemer İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Sadık Çetin, Seydikemer İlçe Emniyet Müdürlüğünde görevli Başpolis Memuru Sehlan Yün, kamu kurum ve kuruluşların yöneticileri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.

Tebriklerin ardından Cumhuriyet Bayramı Kutlama Programı kapsamında Seydikemer Kapalı Spor Salonuna geçildi. Seydikemer Kaymakamlığı ve Seydikemer Belediyesi tarafından organize edilen Türk Bayrağı dağıtımına Seydikemer Kapalı Spor Salonu önünde de devam edildi. Kutlama programı öncesi dağıtılan Türk Bayrağına vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

Programda Kaymakam Yıldız Büyüker ve Belediye Başkanı Yakup Otgöz, tören alanında halkın ve öğrencilerin bayramını kutladı. Kutlama etkinleri Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’mızın okunmasıyla başladı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 98’inci yıl dönümünde günün anlam ve önemini anlatan bir konuşma yapan Kaymakam Büyüker; “Büyük kahraman, asker ve devlet adamı Mustafa Kemal Atatürk’ün yolunda yürümeye, milli ve manevi değerlerimize sahip çıkmaya devam edeceğiz. Onu, kahraman ecdadımızı, aziz şehit ve gazilerimizi milletimizin kalbinde ve gönlünde ebediyete kadar yaşatacak ve asla unutmayacağız” ifadelerini kullandı.

GURUR VE COŞKUYLA KUTLANDI

Kaymakam Büyüker’in konuşmasının ardından kutlama programı etkinleri kapsamında; Seydikemer Atatürk Ortaokulu öğrencisi Belkıs Bayat ‘Akdeniz’e Doğru’ adlı şiiri okudu. Daha sonra Seydikemer Atatürk Ortaokulu öğrencileri halk oyunları gösterilerini sundular. Seydikemer Hasan Günay İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinin sahnelediği ‘Cumhuriyet’ isimli oratoryo büyük beğeni topladı. Seydikemer Hasan Günay İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Emine Akça ‘Yaşasın Cumhuriyet’ isimli şiirini okumasının ardından Seydikemer Atatürk Ortaokulu Müzik Korosu seslendirdikleri parçalarla izleyenlere Cumhuriyet coşkusunu bir kez daha yaşattı. Seydikemer’de büyük bir gurur ve coşkuyla kutlanan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama programı tören geçidi ile sona erdi.

 

 


Okunma Sayısı: 1392