KIRKPINAR’IN BAŞPEHLİVANLARI KATILACAK


KIRKPINAR COŞKUSU SEKİ’DE YAŞANACAK

BAŞKAN OTGÖZ: “HASRET BİTİYOR”

Seydikemer Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Geleneksel Seki Yağlı Pehlivan Güreşleri’nin 29’uncusu 27 Ağustos Cumartesi günü Seki Zümrüt Çayırında yapılacak. Kırkpınar’ın pehlivanlarının boy göstereceği güreşlere bu yıl 60’ı başpehlivan olmak üzere topam 1000’i aşkın güreşçi, kol bağlayacak.

Koronavirüs pandemisi nedeniyle 2 yıldır yapılamayan Geleneksel Seki Yağlı Pehlivan Güreşleri’nin bu yıl 29’uncusu düzenlenecek. Tüm Seydikemerlilerin ve güreş severlerin hasretle beklediği Seki Yağlı Pehlivan Güreşleri Seki Zümrüt Çayırında 27 Ağustos Cumartesi günü yapılacak. Güreşler kapsamında Seydikemer Belediyesi tarafından halk konseri de verilecek. 26 Ağustos Cuma günü Saat 21.00’da başlayacak halk konserinde ilk olarak Halk Müziği Sanatçısı Elif Avcı sahne alacak. Daha sonra Sevilen türkücü Mustafa Yıldızdoğan, hayranlarıyla buluşacak.

KIRKPINAR’IN BAŞPEHLİVANLARI KATILACAK

Kırkpınar’ın başpehlivanlarından Cengizhan Şimşek, Mustafa Taş, Ali Gürbüz, Orhan Okulu, İsmail Balaban, İsmail Koç, Fatih Atlı’nın katılacağı güreşlerde, minik 1, minik 2, teşvik 1, teşvik 2, tozkoparan, ayak, deste küçük, deste orta, deste büyük, küçük orta küçük, küçük orta büyük, büyük orta, başaltı ve baş olmak üzere toplamda 14 boyda 1000’ i aşkın güreşçi er meydanında ter dökecek.

BİNİ AŞKIN GÜREŞÇİ ZÜMRÜT ÇAYIRINDA TER DÖKECEK

Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, tüm güreş severleri, 27 Ağustos’ta Seki Zümrüt Çayırında yapılacak 29’uncu Seki Yağlı Pehlivan Güreşlerine davet ederek; “Biliyorsunuz yaklaşık 2 yıldır ata sporumuz olan güreşleri, pandemi nedeniyle düzenleyemiyorduk. Bu yıl herkesin özlemle beklediği güreşlerin 29’uncusunu büyük coşkuyla kutlamaya hazırlanıyoruz. Kırkpınar’da boy gösteren altın kemerli güreşçiler, Seki’de güreşecek. Kırkpınar heyecanını Seki’de aratmayacağız inşallah. Oradaki coşkuyu, heyecanı Seki’de yaşatmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Toplam 14 boyda yaklaşık 1000’i aşkın güreşçiler er meydanında olacak. Tüm vatandaşlarımızı bu heyecana bekliyoruz” dedi. 


Okunma Sayısı: 999