Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın ilan ettiği imar barışı için Seydikemer Belediyesi bünyesinde kurulan ‘İmar Barışı Masası’, ilçe sakinlerine işlemleri için danışmanlık ve teknik destek vermeye devam ediyor.

Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz yaptığı açıklamada, İmar barışı ile ilgili vatandaşlarımızın işlerini kolaylıkla yapmaları için belediye bünyemizde danışmanlık ve teknik destek veren bir masa oluşturduk. Yasaya ilave edilen İmar Barışı’yla ruhsatsız ve iskânsız yapılar kayıt altına alınarak iskân verilebilecek. Vatandaşlarımız binalarına su, elektrik alabilecekler. Yapı kayıt belgesi verilen yapılarla ilgili alınmış yıkım kararları ile tahsil edilemeyen idari para cezaları da iptal edilecek. İmar Barışı, 31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılmış ruhsatsız veya ruhsatlı, ancak proje eklerine aykırı olan hazine ya da belediyeye ait taşınmazların üzerindeki yapıları kapsıyor. İmar barışında başvuruların 31 Ekim 2018 tarihine kadar yapılması ve 31 Aralık 2018 tarihine kadar yapı kayıt bedellerinin yatırılması gerekmektedir. Bizlerde vatandaşlarımızın işlerini kolaylaştırmak için bünyemizde bir danışmanlık masası oluşturduk. Barış Masasıyla vatandaşımıza kolaylık getirdik” şeklinde konuştu.

İmar Barış Masası çalışmalarını bizzat inceleyen Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz “İlçemizde imar çalışmalarımız bir yandan devam ederken Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızdan gelen imar barışı müjdesi vatandaşlarımızın yüzünü güldürdü.  Seydikemerli vatandaşlarımız barış masasına gelerek yapı kayıt belgesi için her türlü teknik desteği kolaylıkla alabilirler. Vatandaşlarımıza huzur getirecek İmar Barışının ülkemiz ve ilçemiz için hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Başkanı Yakup Otgöz belediyenin alt katındaki ofiste görevliler ve vatandaşlar ile sohbet etti.  Vatandaşlar da belediyenin imar barışı ile ilgili sağladığı kolaylıklar için Başkan Yakup Otgöz’e teşekkür etti.