Belediyemiz yeni hizmet binasında ilk meclis toplantısı gerçekleşti.


BELEDİYE’MİZDEN ESNAFIMIZA KİRA DESTEĞİ

 Belediyemiz yeni hizmet binasında ilk meclis toplantısı gerçekleşti. Belediyemiz Meclisi mart ayı toplantısı  Belediye Başkan’ımız Yakup Otgöz başkanlığında yapıldı. İlçemiz’de faaliyetleri durdurulan ve bu önlemler nedeniyle faaliyette bulunamayan veya pandemi sürecine bağlı olarak faaliyetlerinde %50'yi aşan oranda azalma meydana gelen işyerlerinden bu sürelere ilişkin kira bedellerinin tahsil edilmemesine ilişkin ve Belediye Başkanına yetki verilmesine dair madde oybirliği ile kabul edildi

İlçemizde geçtiğimiz aralık ayında vatandaşlara hizmet vermeye başlayan ve modern mimarisiyle dikkat çeken Seydikemer Belediyesi yeni hizmet binasımızdaki ilk meclis toplantısı pandemi kuralları gözetilerek yapıldı. Başkan’ımız Yakup Otgöz başkanlığında gerçekleşen Seydikemer Belediye Meclisi mart ayı toplantısında 7 gündem maddesi görüşülüp oy birliği ile karara bağlandı. 

“KURALLARA UYMAYA ÖZEN GÖSTERELİM”

Mart ayı meclis toplantısında konuşan Başkan’ımız Yakup Otgöz, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından açıklanan risk haritasında Muğla’nın yüksek riskli iller içerisinde yer aldığına dikkat çekti. Tedbirlere riayet edilmesi gerektiğini belirten Başkan’ımız Yakup Otgöz; “Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca’nın açıkladığı risk haritasına göre Doğu illerimiz ve Uşak ilimiz mavi renkle düşük riskli iller arasında olduğunu gördük. Muğla turuncu rengiyle yüksek riskli iller arasında yerini aldı. Bu tabloyu değiştirmek bizim elimizde. Sosyal mesafe ve hijyen kurallarına sıkı sıkı uymaya devam edelim. Kontrollü normalleşme İlçemiz’de de başladı ancak şunu unutmayalım: Bu bir kontrollü normalleşmedir! Kovid-19 pandemisi tamamen ortadan kalkmadı. Kurallara uymaya özen gösterelim” ifadelerini kullandı. 

ESNAFA KİRA DESTEĞİ

Belediyemiz, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sürecinde faaliyetleri durdurulan, faaliyette bulunamayan veya faaliyetleri yüzde 50’yi aşan oranda azalma meydana gelen esnafa destek kararı aldı.

Mali Hizmetler Müdürlüğüne ait İlçemiz sınırları içerisinde 17 Nisan 2020 tarihli ve 31102 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 7244 sayılı Yeni Koronavirüs (COVID 19) Salgınının Ekonomik ve Sosyal Hayata Etkilerinin Azaltılması Hakkında Kanun uygulamaları ve 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 84'üncü maddesinde sayılan mücbir sebep hali gözetilerek Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yerel Yönetimler Genel Müdürlüğünün 15/12/2020 tarihli ve 2020/27 numaralı Genelgesi kapsamında 01/11/2020 tarihinden itibaren; Kamu kurum ve kuruluşları tarafından alınan önlemler sonucunda faaliyetleri durdurulan ve bu önlemler nedeniyle faaliyette bulunamayan veya pandemi sürecine bağlı olarak faaliyetlerinde %50'yi aşan oranda azalma meydana gelen işyerlerinden bu sürelere ilişkin kira bedellerinin tahsil edilmemesine ilişkin ve Belediye Başkanına yetki verilmesine dair madde oybirliği ile kabul edildi.


Okunma Sayısı: 1732