Seydikemer de 18 Mart Şehitleri anma programı Seydikemer Cumhuriyet meydanına çelenk bırakılarak başladı. Programa Seydikemer Kaymakamı Haktan Gökçekuyu, Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Bahadır iyilikçi, Şehit Aileleri ve Gaziler, İlçe protokolü, sivil toplum kuruluşları, daire amirleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Program sonrası günün anlam ve önemi belirtmek için açıklama yapan Başkan Yakup Otgöz, “Bugün burada Türk ve dünya savaş tarihine altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferi’nin yıldönümünü kutlamanın onurunu yaşamaktayız. Çanakkale Savaşı’nın tıpkı 15 Temmuz’da olduğu gibi demir ve çeliğin insan gücünü ve cesaretini yenemeyeceğinin göstergesidir. Bu aşk ve özgürlük tutkusuyla; söz konusu vatanın bütünlüğü, milletin egemenlik ve bağımsızlığı olduğunda, Türk milletinin neleri başarabileceğinin en güzel kanıtıdır. Tarihte eşine az rastlanır çok uluslu bir güce, canları pahasına dur diyen ve tüm dünyaya ‘Çanakkale geçilmez’ dedirten aziz milletimiz ülkesine karşı her türlü tehdit ve tehlikeyi bertaraf edebilecek güç ve kararlılıktadır. Bugünkü varlığımızı ve bağımsızlığımızı, Çanakkale’de ve Kurtuluş Savaşı’nda yurdunu savunmak için şehit olanlara borçluyuz. 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin yıl dönümünde, bize bıraktıkları mirasın ve verdikleri destansı mücadelenin bilinciyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatanın bölünmez bütünlüğünü, Türk Milletinin huzur ve güvenliği sağlamak için hayatlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, şükranlarımı sunuyorum” şeklinde konuştu. Program sonunda Seydikemer İmam Hatip Ortaokulunun Şehit Gürcan okulunun konferans salonunda 18 Mart Çanakkale Geçilmez adlı gösterisiyle devam etti.

Okunma Sayısı: 2019