MSKÜ SEYDİKEMER UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU İLK MEZUNLARI VERDİ


BAŞKAN OTGÖZ, SEYDİKEMER UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU MEZUNİYET TÖRENİNE KATILDI

MSKÜ SEYDİKEMER UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU İLK MEZUNLARI VERDİ

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Seydikemer Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, ilk mezunlarını verdi. Mezuniyet töreninde konuşan Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz; “Öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Hayat bundan sonra başlıyor. Çıkmış olduğunuz bu yolculukta başarılar diliyorum” dedi.

MSKÜ Seydikemer Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, 2021-2022 eğitim öğretim yılında Sosyal Hizmet Bölümü ve Muhasebe Finans Yönetimi Bölümünde ilk mezunlarını verdi. Seydikemer Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu bahçesinde düzenlenen törene; MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, AK Parti Seydikemer İlçe Başkanı Salih Gümüş, MHP Seydikemer İlçe Başkan Vekili ve meclis üyesi Yusuf Bağırcı, CHP Seydikemer İlçe Başkanı Cemil Daydır, İYİ Parti Seydikemer İlçe Başkanı Sevgi Nurten Güler, DEVA Partisi Seydikemer İlçe Başkanı Orhan Ustaoğlu, Seydikemer Belediye Başkan Yardımcıları Mustafa Karakuş ve Ramazan Kaynak, Seydikemer Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Eyüp Akçetin, Seydikemer İlçe Emniyet Müdürü Muzaffer Yüceur, Seydikemer İlçe Jandarma Komutanı Sadık Çetin, Seydikemer Orman İşletme Müdürü Turan Çiğnaklı, Seydikemer Yüksek Öğretim Kurumları Yaptırma Yaşatma ve Destekleme Derneği Başkanı Mehmet Saraç, Seydikemer Belediyesi Meclis Üyeleri, Seydikemer Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Harun Sağır, Seydikemer Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Güven ve muhtarlar, öğretim üyeleri ve aileler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan törende ilk olarak Seydikemer Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Sosyal Hizmet Bölümü birincisi Pınar Durna konuşma yaptı.

AKÇETİN: “YÜKSEKOKULUMUZ BU SENE İLK MEZUNLARINI VERMENİN HAKLI GURURUNU YAŞAMAKTADIR”

Pınar Durna’nın konuşmasının ardından konuşma yapan Seydikemer Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Eyüp Akçetin; “Seydikemer Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu’nun Sosyal Hizmet Bölümü ve Muhasebe ve Finans Yönetimi Bölümünden mezun olacak olan öğrencilerimizi uğurlamak için bir aradayız. Üniversitemiz ve Yüksekokulumuz bu sene ilk mezunlarını vermenin haklı gururunu yaşamaktadır. Bu gurur sadece üniversitemiz ve Yüksekokulumuza ait değil, çocuklarının bugünlere gelmesinde her türlü fedakarlığı gösteren anne babalar, aile büyükleri ve şu anda eğitimini başarıyla bitiren mezunlara aittir. Bu mezuniyet törenini sizler ve bizler için değerli kılan Yüksekokulumuz bünyesinde ilk açılan programlardan mezun olan ilk öğrenciler olmanızdır. Değerli mezunlarımız eğitim hayatınızdaki önemli dönüm noktalarından olan üniversite eğitiminizi başarıyla tamamladınız. Önünüzde kendiniz, aileniz ve ülkenize karşı sorumluluklarınızın olduğu bilinciyle yapacağınız çok şey var. Her son yeni bir başlangıç bilinciyle kariyer basamaklarını hızla tırmanacağınıza olan inancımız tamdır. Bu süreçte elde edeceğiniz başarı ve toplumsal katkı siz ve aileniz kadar Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesini de yüceltecek ve bizleri onurlandıracaktır” diye konuştu.

BAŞKAN OTGÖZ: “ÜNİVERSİTEMİZ BÜYÜYOR”

Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, Seydikemer Uygulamlı Yüksekokulu’ndan Mezun olan öğrencilere hayat yolunda başarılar dileyerek; “Belediye kurulduğu zaman bu binanın yapılması için çok emek çektik. Ama sonunda bir bina olunca, sizler buraya gelip kayıtlarınızı yaptırınca her şey unutuluyor. Zaman geldi geçti, 4 yıl oldu. Artık üniversitemiz de büyüyor. Ben Rektörüme, hocama, müdürlerime teşekkür ediyorum. Yeni bölümler de açılıyor. Daha güzel olacak. Buradaki arazi büyük. 130 dönüm bir arazimiz var. İnşallah burası büyür, binalar yapılır. Seydikemer yeni ilçe olunca siz biraz sıkıntı çektiniz. Ama bundan sonra inşallah Seydikemer ilçe olarak modern, yaşanabilir bir şehir olması için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Bundan sonrada göstereceğiz. Zaten öğrencilerimiz görmüştür. Geldikleri günden bugüne kadar geçen sürede değişim çok oldu. Öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Tabi ki okulu bitirmekle iş bitmiyor. Hayat bundan sonra başlıyor. Çıkmış olduğunuz bu yolculukta başarılar diliyorum. Her şey gönlünüzce olsun. Ailelerinizin emeği çok büyük. Onları da kutluyor ve tebrik ediyorum” dedi.

MSKÜ REKTÖRÜ ÇİÇEK: “MSKÜ GÜÇLÜ ADIMLAR ATIYOR”

MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada şunları söyledi; “Uygulamalı bilimler üst düzeyde uygulayıcı meslek elemanı yetiştiren Yüksek Öğrenim Kurumları statüsündedir. Bu anlamda Yüksekokulumuz verdiği Akademik eğitimin yanı sıra mesleğe yönelik uygulamalı eğitimiyle doğrudan meslek sahibi olabilen kalifiye öğrenciler yetiştirmektedir. Üniversitemiz bugün yeniliğe devamlı ayak uyduran bir müfredatla ki müfredatlarımızı dünyanın gidişine göre sürekli yeniliyoruz. Bugün için Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi önümüzdeki 4 yıl içerisinde prestijli statü olan üniversitelerde, prestijli durum olan AR-GE Üniversitesi durumuna pozisyonuna yükselmek istiyor. Bunun için güçlü adımlar atıyor. Ve bu adımı atarken bu yolda öğrenciler ile beraber yürümeyi tercih etti. Birçok üniversiteden farklı olarak. Bu anlamda da biz projelerimizi öğrencilerimize de yaptırıyoruz. TÜBİTAK öğrenci projelerinde üniversitemizi son 3 dönemdir kazanılan proje sayısı bakımından Türkiye’ye damgasını vurdu. Alışılagelen genellikle mühendislik, Fen Fakülteleri gibi pozitif bilimlerin olduğu fakültelerden proje çıkarken, biz farklı olarak bunu sosyal bilimlerle ilgili fakülte ve okullarımıza da yaydık. Meslek Yüksekokullarımıza da yaydık. Bu anlamda Seydikemer’deki bu okulumuzdan da kazanan öğrencilerin çıkmış olması çok kıymetli. Türkiye’nin tüm yerlerindeki tüm üniversitelerden farklı bir şeyi Seydikemer Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu yaptı. Biz öğrencilerimize sadece teorik ders anlatıp, onları mezun edip, diplomalarını verip yollamıyoruz. Onların hayatının da takipçisiyiz. Arkalarındayız, arkalarında olmak için de onlara yatırım yapıyoruz.”

MEZUNİYET BELGELERİ TAKDİM EDİLDİ

Konuşmaların ardından, AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan’ın gönderdiği mesaj okundu. Daha sonra Seydikemer Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu ve Sosyal Hizmet Bölümü birincisi Pınar Durna’ya onur belgesi MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Çiçek tarafından takdim edildi. Daha sonrasında Pınar Durna, Rektörü Prof. Dr. Çiçek, Başkan Yakup Otgöz, Seydikemer Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Eyüp Akçetin, öğretim üyeleri ve ailesiyle mezuniyet kütüğüne isim plaket çaktı.

Seydikemer Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu ve Sosyal Hizmet Bölümü ikincisi Sümeyra Seki’ye onur belgesi, Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz tarafından takdim edildi. Seydikemer Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu ve Sosyal Hizmet Bölümü üçüncüsü Derya Buse Karadeniz’e onur belgesi Seydikemer İlçe Emniyet Müdürü Muzaffer Yüceur tarafından verildi. Seydikemer Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Muhasebe Finans Yönetimi Bölüm birincisi Ahmet Urhan’a onur belgesini Seydikemer İlçe Jandarma Komutanı Sadık Çetin tarafından takdim edildi. Seydikemer Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Muhasebe Finans Yönetimi Bölüm ikincisi Ecem Zeynep Sümen’e onur belgesi Yüksekokul Müdürü Eyüp Akçetin tarafından verildi. Seydikemer Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Muhasebe Finans Yönetimi Bölüm üçüncüsü Arif Özcan’a onur belgesini Seydikemer Belediye Başkan Yardımcısı Ramazan Kaynak takdim etti.

Mezun öğrencilere temsili diplomaları öğretim elemanları ve davetliler tarafından tek tek takdim edilmesinin ardından mezun olan öğrenciler keplerini havaya attı. Mezuniyet töreni müzik dinletisi ile sona erdi. 


Okunma Sayısı: 1422