Seydikemer’de ‘Mavi Yeşil Okullar Saklıkent’te Buluşuyor’ etkinliğinde öğrencilerin atık malzemelerden tasarladığı ürünler büyük beğeni topladı.


 

MAVİ YEŞİL OKULLAR SAKLIKENT’TE BULUŞTU

Seydikemer’de ‘Mavi Yeşil Okullar Saklıkent’te Buluşuyor’ etkinliğinde öğrencilerin atık malzemelerden tasarladığı ürünler büyük beğeni topladı.

Okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve ortaöğretim kurumlarında, kamu kaynaklarının etkin kullanılması, dünyada her geçen gün tüketim miktarları artan enerji kaynakları hakkında öğrencilerde farkındalık oluşturulması, çevreye duyarlı, doğayla barışık, tüketim bilinci yüksek, ekolojik dengeye katkı sağlayan nesiller yetiştirilmesi amacıyla Muğla Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan Mavi Yeşil Okullar Projesi kapsamında etkinlik düzenlendi.

Seydikemer Kaymakamlığı, Seydikemer Belediyesi ve Seydikemer İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Muğla Mavi Yeşil Okullar Projesi kapsamında ortaklaşa yürüttüğü ‘Mavi Yeşil Okullar Saklıkent’te Buluşuyor’ etkinliği gerçekleşti. Etkinliğe; Seydikemer Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Karakuş, Muğla Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Ömer Kahraman, Seydikemer İlçe Müftüsü Orhan Turan, davetliler, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Seydikemer’deki ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin atık malzemelerden tasarladığı ürünler, Saklıkent Milli Parkı’nda sergilendi. Öğrenciler ve öğretmenler tarafından üretilen ve geri dönüşüme kazandırılan ürünlerin sergilendiği standı ziyaret eden Başkan Yardımcısı Karakuş, öğrencilerden bilgi aldı. Tek tek öğrencilerden bilgi alan Başkan Yardımcısı Karakuş, öğretmen ve öğrencileri tebrik etti. Etkinlik kapsamında öğrencilerin atık malzemelerden tasarladığı kıyafetler, düzenlenen defileyle katılımcılara tanıtıldı. Atık yağlardan sabun yapımı, çürütücü kova ve bokashi kompostu uygulamalı gösterimi yapıldı.

Defile sonrası tasarım ve özçekim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri Başkan Yardımcısı Karakuş ve davetliler tarafından verildi. Etkinlik sonunda öğrenciler, Saklıkent Kanyonu’nda doğa yürüyüşü yaptı.

 

 


Okunma Sayısı: 874