Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz Seydikemer Eşen T Tipi Kapalı ve Açık Cezaevinde düzenlenen fidan dikim etkinliğine katıldı.


Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz ve belediye başkan yardımcıları, Seydikemer Eşen T Tipi Kapalı ve Açık Cezaevinde düzenlenen fidan dikim etkinliğine katıldılar. Fidan dikim etkinliğinde Seydikemer Eşen T Tipi Kapalı ve Açık CezaevindeFethiye Cumhuriyet Başsavcılığı'nın gözetiminde yapılan çalışmalar göz doldurdu. 

Seydikemer Eşen T Tipi Kapalı ve Açık Cezaevi tarafındanzeytin fidanı dikim etkinliği düzenlendi. Seydikemer Eşen T Tipi Kapalı ve Açık Cezaevi bahçesinde düzenlenen fidan dikim programına; Seydikemer Kaymakamı Yıldız BüyükerFethiye Cumhuriyet Başsavcısı Ünal Bingül, Fethiye stajyer kaymakam Hilal KızılkayaSeydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, Seydikemer Belediye Başkan Yardımcıları Ramazan Kaynak ve Mustafa Ali Türkan, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Seydikemer İlçe Jandarma Komutanı Sadık Çetin, Eşen Karakol Komutanı Hakan Tur, SeydikemerEşen T Tipi Kapalı Açık Cezaevi Müdürü Mustafa Çorumludaire amirlericezaevi yönetimi ve personeli katıldı.

Cezaevindeki mahkûmların da katıldığı etkinlikte zeytin fidanları toprakla buluştu. Fidan dikim etkinliğinin ardından cezaevi içinde bulunan ve mahkûmlar tarafından bakımı yapılan zeytinlik, domates serası ve narenciye bahçeleri de gezilerek incelemelerde bulunuldu. 

MAHKÛMLAR ÇİFTÇİLİK ÖĞRENİYOR

Fethiye Cumhuriyet Başsavcılığı'nın gözetiminde yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Fethiye Cumhuriyet Başsavcısı Ünal Bingül, mahkûmlara yönelik yürütülen faaliyetlerin örnek oluşturduğunu dile getirdi. Cezaevinde yürütülen çalışmalar kapsamında mahkûmların meslek öğrenebilmelerine, sosyal hayata kazandırılmalarına, toplumun ve halkın içinde yer alabilmelerine önem verildiğine dikkat çekildi. Mahkûmların, cezaevi bahçesindezeytinliklerin yanı sıra domates seraları ve narenciye bahçelerinin bakımını yaptıklarını kaydeden Cumhuriyet Başsavcısı Bingül; “Seydikemer T Tipi Kapalı ve Açık cezaevinde mahkûmlarnaylon seralarda çiftçilik yaparak, domates yetiştiriyor. Bu yetiştirdikleri ürünleri daha sonra pazarlarda satma imkânı buluyorlar. Üreticiliğin püf noktalarını öğrenen mahkumlar böylece cezaevinde kaldıkları süre içerisinde rehabilite olmaları sağlanıyor” dedi.

Seydikemer Eşen T Tipi Kapalı ve Açık Cezaevi’ndeki çalışmaların Pandemiden etkilendiğini dile getiren Başsavcı Bingül, bu sene açığı kapatacaklarını ifade etti.

 


Okunma Sayısı: 1856