Seydikemer de 18 Mart Şehitleri anma programı Seydikemer Cumhuriyet meydanına çelenk bırakılarak başladı

Programa Seydikemer Kaymakamı Haktan Gökçekuyu, Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz İlçe Jandarma Komutanı Mehmet Şenyiğit, Şehit Aileleri ve Gaziler, İlçe protokolü, sivil toplum kuruluşları, daire amirleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Günün Anlam ve önemini anlatan şiirlerin okunması esnasında Ağrının Doğubayazıt ile Van’ın Çaldıran İlçeleri arasında Tendürek Dağı bölgesinde, PKK’lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Uzman Onbaşı Alper Seven’in üvey annesi  Yasemin Seven göz yaşını tutamadı.

Program sonrası günün anlam ve önemi belirtmek için açıklama yapan Başkan Yakup Otgöz, “Bugün burada Türk ve dünya savaş tarihine altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferi’nin yıldönümünü kutlamanın onurunu yaşamaktayız. Çanakkale Savaşı’nın tıpkı 15 Temmuz’da olduğu gibi demir ve çeliğin insan gücünü ve cesaretini yenemeyeceğinin göstergesidir. Bu büyük zafer, dünyanın en güçlü silahlarına karşı süngü takarak savaşan bir milleti zaferidir. Çanakkale’de kazanılan zafer; iman, vatan sevgisi, dayanışma, birlik ve beraberlik duyguları zamanın en güçlü ve donanımlı ordularına karşı koymada çok önemli faktörler olmuştur. Bu sebeple 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 103. Yıldönümünde şehitlerimizi bir kez daha minnet ve şükranla anıyorum” şeklinde konuştu.