Seydikemer belediyesi “Seydikemer Yeni Yüzünü Arıyor” isimli logo yarışmasına 60 rumuz ismiyle katılım sağlayan yarışmacılar 145 logo sundu.

Seydikemer belediye meclis toplantı salonunda, belediye meclis üyeleri ve sivil toplum kuruluşu başkanlarının katılımlarıyla değerlendirilen toplantıda en iyi 3 logo seçildi. Seçilen logoların numaraları ve rumuz isimleri 113 numara HHHH571, 100 numara DODO985 ve 5 numara BTA1404 olduğu öğrenildi.

4 şubat salı günü düzenlenen olağan meclis toplantısında gündemin 2. maddesinde Belediye Logosunun belirlenmesi oylamaya sunuldu. Oylamada HHHH571 rumuz ismiyle katılan 113 numaralı logo birinci seçildi.

HHHH571 rumuz ismiyle yarışmaya katılıp 113 numara ile birinci olan logonun hikayesinde;

-Logo tarasımlarında genel manada Seydikemer’in tarihi ve doğal değerlerine yer verilmiştir.

-Logo tasarımlarının bir kısmında bu değerlerin tamamına atfen unsurlar kullanırken;

-Çam, kuş ve yunus ile yeşil doğasına ve denizine,

-Zeytin dalı ile tarımına ve sevgi saygı çerçevesinde bir arada yaşamaya,

-Antik kent kalıntısı ile birçok medeniyete ev sahipliği yapmış tarihine,

-Kuşun kanadının oluşturduğu hilal formu ve doğa içerisinde ki yıldızla Türkiye Cumhuriyetine,

-Yine kuşun kanadına yamaç formatında entegre edilmiş çam figürü ve altındaki sarp yamaçla Saklıkent Kanyonuna,

-Ayrıca her iki yakanın ortasında geçen nehir S formunda işlenerek Seydikemer’in S harfine atıfta bulunulmuştur.

-Tasarımlarımın bir kısmında ise sadece 1 yada 2 ögeye yer verilmiştir.

-Logo tasarımlarında tema “Yeşil ile mavinin buluştuğu, uygarlıkların kadim ev sahibi Seydikemer’dir” diye belirtildi.