Seydikemer’de eğitim gören lise öğrencilerinin başarılarını artırabilmek için “Her Şey Seninle Başlar” temalı “Kariyer Günleri” programı düzenlendi.


2019/2020 eğitim öğretim yılında Seydikemer’de eğitim gören lise öğrencilerinin akademik başarılarını artırabilmek için “Her Şey Seninle Başlar” temalı “Kariyer Günleri” programı düzenlendi.

Programa Seydikemer Kaymakamı Sayın Haktan GÖKÇEKUYU ve Seydikemer Belediye Başkanı Sayın Yakup OTGÖZ katıldı. İlçe Kaymakamı Haktan GÖKÇEKUYU ve Belediye Başkanı Yakup OTGÖZ öğrencilere hayatta başarılı olabilmenin yollarını kendi yaşanmışlıklarından örnekler vererek anlattı.

İlçe Kaymakamı Haktan GÖKÇEKUYU Sevgili kardeşlerim öncelikle sizlere en kalbi duygularımla sevgi ve saygıyla selamlıyorum bugün burada hem ilçe kaymakamı olarak hemde değerli başkanımızla beraber sizlerle bu kariyer günleri vesilesiyle bir araya gelmiş olmaktan son derece memnun olduğumuzu olduğumu belirtmek istiyorum malumlar çok fazla fırsat bulamıyoruz ama müsait bir zaman olduğunda da bunu sizlerle hızlı bir şekilde değerlendirelim istedik ve bugün bu toplantıyı okul müdürlüğümüz hemen organize etti ve bu şekilde sizlerle bir araya geldik bu kariyer günü toplantısının çok fazla böyle monolog şeklinde değil diyolog şeklinde geçmesi benim için son derece önemli bizler en azından kısa bir özgeçmişimizden ve şuanki durumumuza kadar gelenki süreci kısaca özetleyelim sizlerin ileriye dönük planlarınıza yönelik kafanızda kurduğunuz sebeplere ilişkin varsa bizlere yöneltmek istediğinz sorular soru cevap şeklinde gidersek daha verimli olur kanatindeyim dedi. Program İlçe Kaymakamı Haktan GÖKÇEKUYU ve Belediye Başkanı Yakup OTGÖZ’ÜN öğrencilere karşılıklı sorular alıp cevaplar vermesi ile devam etti.

Belediye Başkanı Yakup OTGÖZ 1957 karadere doğumluyum, orada doğup orada büyüdüm orta okulda birleşmiş sınıfta okuduk. O zaman böyle ayrı ayrı sınıflar yoktu köylerde 1, 2, 3, 4, 5 ama biz 1, 2, 3 ayrı 4, 5 ayrı biz şanslıyız yine ama ilkokul son sınıfa geldiğimize bizde mahallemize okul yapılsın dedik ve mahallemize birleşmiş sınıf olarak bütün öğrenciler bir sınıf bir tane öğretmen geldi onla devam ettik sağolsun sağ öğretmenimiz kulakları çınlasın bizi baya bi hırpalardı ama Allah ondan razı olsun diyorum ben evvelki gibi böyle çocuğu dövdü mü anne baba gelmezdi eti senin kemiği benim derdi. Ben Fethiye'yi ilkokul bitinceye kadar görmedim. O zaman sınavlar oluyordu sınava giderken gördüm. Spor ayakkabıyı orta okula gittikten sonra gördüm o zaman yamalayıp giyiliyordu ayakkabılar karda buzda geliniyordu yol yoktu köylerde şimdi ki gibi nereden nereye geldik diye baktığımızda şimdi hiç birşey olmaz diyor ya gençlerimiz o zamanla bu güne baktığımız zaman çok şey oldu. Ben Muğla yatılı kazandım vakıflar öğrenci yurdunda Muğla merkez ortaokulunda okudum. Öğretmenler öğrenciyi öğrencilerde öğretmeni sevmeden başarı gelmez. Öğretmenlerinizi sevin öğretmenler ne diyorsa doğru yapıyordur. Liseye geçtim Muğla Turgut Reis Lisesinde okudum. 1974 1975 yılında bitirdim. Muğla'daki gördüğünüz liseler hangisi en iyi bilmem ama o zaman Turgut reis lisesi Muğla'nın en iyi okuluydu. Üniversite sınavlarına girdik ilk yıl benim istediğim yer çıkmadı istanbula gittik. O zaman siyaset çok karışıktı sağ sol davası vardı şimdi ne olsun o günler çok kötüydü ondan sonra biz eğitim meclisi ilkokul sınıf öğretmenliği istedim dedi.

Programın sonunda Mümin SEKMAN’a ait “Her Şey Seninle Başlar” adlı kişisel gelişim kitabı Seydikemer Belediyesi tarafından ilçede eğitim gören bütün 12. Sınıf öğrencilerine hediye edildi.


Okunma Sayısı: 1837