23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Seydikemer’de de yapılan törenlerle kutlandı. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılış günü olan 23 Nisan 1920 tarihini, dünyanın ilk ve tek çocuk bayramı olarak belirlemesi ile her yıl büyük coşku ile kutlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları Atatürk Anıtına çelenklerin konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

Törene Seydikemer Kaymakamı Haktan Gökçekuyu, Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Bahadır İyilikçi, Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, Siyasi Parti temsilcileri, Daire Amirleri, Sivil toplum temsilcileri, Öğretmen ve Öğrenci velileri katıldı.

23 Nisan Kutlamaları daha sonra Kapalı Spor Salonunda Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Şiirlerin Okunması ve Halk Oyunları gösterileriyle devam etti.