Seydikemer Belediyesi personeline uygulamalı ilk yardım eğitimi verildi.

Teorik ve uygulamalı eğitimde hayat kurtaran müdahaleler cansız manken üzerinde gösterildi.

Seydikemer Belediyesi, hizmet kalitesini arttırmak amacıyla düzenlediği eğitimlere devam ediyor. Bu kapsamda Seydikemer Halk Eğitim Merkezi Müdürü Şemsettin Güngör tarafından ilk yardım eğitimi verildi.

Güngör uygulamalı olarak verdiği eğitimde; hasta ya da yaralıya, sağlık görevlilerinin tıbbi yardımı sağlanıncaya kadar, hayatın kurtarılması ya da durumun daha kötüye gitmesini önleyebilmek amacıyla ilk ve doğru müdahalenin önemini anlatttı.

İlk yardımda bulunan kişinin sakin ve soğukkanlı olması gerektiğini anlatan Güngör, eğitime katılanların teorik bilgilerinin pekişmesi için cansız manken üzerinde bilgiler aktardı. Güngör; koma pozisyonu, şok pozisyonu, hemlik manevrası, solunum yolu dinleme, kalp masajı gibi hayat kurtaran konularda uygulamalı bilgiler verdi. Güngör, ayrıca hayat kurtaran müdahalelerde doğru bilinen yanlışlara da açıklık getirdi.

Yaklaşık 3 hafta aralıklarla devam edecek eğitimler sonunda, eğitime katılan ve başarılı olanlara sertifikaları verilecek.