BELEDİYE BAŞKANIMIZ YAKUP OTGÖZ, HEDEF VE İDEALLARİNİ CANLI YAYINDA ANLATTI


BELEDİYE BAŞKANIMIZ YAKUP OTGÖZ, HEDEF VE İDEALLARİNİ CANLI YAYINDA ANLATTI

 

Belediye Başkanımız Yakup Otgöz, FRT TV'de canlı yayın olarak ekranlara yansıyan 'Pozitif Düşünce'  adlı Programa konuk olarak katılarak ilçemiz  için hedef ve ideallerini anlattı. Her yıl binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlayan Saklıkent Kanyonunda yeni bir proje çalışması yürüttüklerini, proje gerçekleştiği takdirde Saklıkent'i 2-3 milyon turistin ziyaret edeceğini kaydeden Başkanımız Otgöz, bu açıklamasıyla ekrandaki izleyicileri heyecanlandırdı.

 

Belediye Başkanımız Yakup Otgöz, FRT TV'de Erdoğan Cankuş'un hazırlayıp sunduğu 'Pozitif Düşünce'  isimli programa konuk oldu. İlçemize yapılan yatırım ve yeni projelerle dikkatleri üzerine çeken Başkanımız Yakup Otgöz, programda sorulan sorulara tüm açıklığı ile cevap verdi. Korona virüsle mücadele sürecinden bahseden Başkanımız Otgöz, belediye olarak vatandaşın sağlığı için gerekli önlemleri almaya devam edeceklerini söyledi. İlçenin tarihi öneme sahip Antik Kentlerinde yaptıkları çalışmadan imar planında gelinen son noktaya, ilçemize yapılan yatırımlardan belediye bütçesine kadar birçok soruya cevap veren Başkanımız Yakup Otgöz, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun önümüzdeki aylarda ilemize  bir açılışı gerçekleştirmek için geleceğinin müjdesini verdi.

 

Seydikemerimizin  AK Partili Belediye Başkanımız Yakup Otgöz, ilçede Kovid-19 tedbirlerini eksiksiz olarak yerine getirdiklerini belirterek, “Tüm dünyada ve Türkiye’de Koronavirüs salgınına karşı yoğun bir mücadele verilmekte olup, bu mücadele kapsamında, ülkemizde ve ilçemizde korona virüs salgınına karşı birçok tedbir alınmış ve salgına karşı mücadelede büyük bir mesafe kat ettik. Ancak bu tedbirler ile alınan sonuç her şeyin bittiği anlamını taşımıyor. Tedbirlerin elden bırakılmaması ve rehavete kapılmamak gerekiyor.  Normalleşme aşamasında hep beraber salgınla mücadelemizi sürdürmeliyiz.  İlçemizde korona virüs sürecinde bir bütün olarak İlçemizin vefa destek ekibimiz Seydikemer Kaymakamımız Sayın Haktan Gökçekuyu öncülüğünde Seydikemer Belediyesi, Müftülük ve imamlar, Muhtarlarımız ve gönüllü vatandaşlarımızla ilçemizde bir bütün olarak tüm vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşıladık. Yeni Kaymakamımız Sayın Ahmet Güneri ile korona virüs sürecini devam etmekteyiz. Bu süreçte Seydikemer'de yaşayan 4 bin 550 vatandaşımıza 1000’er lira, 65 yaş üzeri bin 487 vatandaşımızın evlerine maaşlarını çekip teslim ettik. 1750 kişiye Belediyemizce gıda kolisi verdik.  Belediyemizce 80 bin maske dağıtımı, Zabıta ekiplerince iş yeri denetimi, Temizlik işleri müdürlüğünce tüm kamu binaları, Camiler, Okullar, Caddeler dezenfekte edildi.

Seydikemer Belediyesi olarak korona virüs ile mücadele tedbirleri kapsamında çalışmaya devam ediyoruz. Biz üzerimize düşen görevi yerine getiriyoruz. Vatandaşlarımızdan isteğim kalabalık ortamlardan elden geldiğince uzak durmak ve sosyal mesafe kurallarına dikkat etmemiz. Mücadeleyi hafife almamalı ve daha fazla özen göstermeliyiz. Temizlik, Maske, Mesafe kurallarına uyalım. Biz birlikte birçok mücadele verdik, Milletçe nice zorluğun üstesinden geldik. İnanıyoruz, birlikte yeneceğiz” dedi.

 

Seydikemer Belediyesi’nin 2020 bütçesinin 72 milyon 500 bin TL olduğunu anlatan Seydikemer Belediye Başkanımız Yakup Otgöz, “Gerçekleşen bütçe 42 milyon 970 TL’dir. 2021 yılı tahmini bütçemiz ise 78 milyon 260 bin TL’dir. Bütçenin yüzde 60-65 oranında gerçekleşeceğini umuyorum” diyerek, “Belediye meclisinde 3 parti ile yönetmekteyiz. 17 Ak Parti ve MHP, 7 İyi Parti, 1 CHP meclis üyelerimiz bulunmaktadır. 2020 yılında yaptığımız meclis toplantılarında aldığımız 45 kararın 38 oybirliği ile 7'si oy çokluğu ile geçmiştir. Bu vesile  ile Seydikemer ilçemizin gelişimi için uyum içinde çalışan tüm meclis üyelerime teşekkür ederim” diye konuştu.

 

YARININ GELECEĞİ ÇOCUKLARIMIZ İÇİN NE YAPSAK AZDIR

Seçimlerde halka verdikleri sözleri tuttuklarını söyleyen başkanımız Otgöz, “Her mahalleye bir oyun grubu sözü vermiştik. Yarının geleceği çocuklarımıza sözümüzü tutarak bugüne kadar çeşitli mahallelerde çocuklar için 80 adet oyun parkı yaptık. İlçe ve mahallelerdeki çocuklara verdiğimiz sözü yerine getirmeye devam ediyoruz. ‘Her mahalleye bir oyun grubu’ diyerek yola çıktık. Şimdiye kadar ilçemize bağlı 65 mahallede toplam 80 oyun grubu yaptık. Yarının geleceği çocuklarımız için ne yapsak azdır. Çocuklarımız güle güle kullansın. Muhtarlarımızdan gelecek talepleri değerlendiriyoruz . Yeter ki çocuklar oyun alanlarını doldursun” dedi.

 

SEYDİKEMER KÖPRÜLERİYLE KENDİNİ GÖSTEREN EN GÜZEL İLÇE OLACAK

İlçemizin çehresini değiştirecek projelerin hangi aşamada olduğunu anlatan Başkanımız Otgöz, “Haziran ayında yapımına başlanan Bisiklet ve Yürüyüş Yolu 1. Etabının yapımı Eşen Çayı kenarı boyunca 750 metre uzunluğunda olan Bisiklet ve Yürüyüş Yolu'na bin 529 adet bitki, 4 bin metrekare yeşil alan,  3 takım fitness aleti ve 40 adet bank yapılmış olup halkımızın hizmetine sunulmuştur. Halkımızın daha rahat ve refah içinde yaşaması için elimizden geleni yapıyoruz. Seydikemer halkı hizmetin en güzelini hak ediyor. Seydikemer halkımızdan isteğimiz bu yapılan hizmetlere sahip çıkıp, koruyup kollamasıdır. Bisiklet ve yürüyüş yollarının 2. etabını da başlatacağız. Ayrıca,  Seydikemer Merkeze Cumhuriyet ve Belen Mahallerini bağlayan 3. köprü iki mahallenin ulaşımına büyük katkı sağlayacak. Bu köprünün yapımı tamamlandığında, köprüleriyle kendini gösteren en güzel ilçe olacak. İki yakayı bir araya getiren ve tarihi Ören Antik Araxa kentine ulaşmak daha kısa sürede olacak. Daha önce yeni yaptığımız bu köprü ile ilçe trafiğini de rahatlatmış olacağız. Bu köprü bitince merkezdeki köprüyü ulaşıma kapatıp, yaya trafiğine açacağız” şeklinde konuştu.

 

HASTANE İNŞAATI DAHA ERKEN BİTEBİLİR

İlçemizin olmazsa olmazlarından olan Devlet Hastanesi inşaatının hızla devam ettiğini söyleyen Başkanımız Yakup Otgöz, “Hastane inşaatımız daha erkende bitebilir.

Seydikemer Belediye Başkanı olarak seçimlerde verdiğimiz sözleri bir bir gerçekleşiyoruz. 32 bin 564 metrekare kapalı alana yapılan, 150 yataklı ve bodrum katıyla birlikte 7 katlı olacak Seydikemer Devlet Hastanesi'nde belirlenen 700 günlük süre içerisinde tamamlanması için çalışmalar son hızla devam ediyor. 21 Mart 2022 yılında bitirilmesi planlanmıştır. Modern mimarisi ile dikkat çekecek.

İlçemiz Devlet Hastanesi, son teknolojiye sahip tıbbi cihazlarla donatılacak. Konforlu hasta ve muayene odaları ile hizmet verecek. Seydikemer Devlet Hastanesinin depreme dayanıklı olması için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından görevlendirilen yetkililer 191 adet deprem izolatörü yerleştiriliyor. Seydikemerlilerin hastaneye bir an önce kavuşması için çalışmalar devam ediyor. Dünya korona virüsle mücadele ederken sağlığın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha anladık. Hükümetimiz vatandaşların daha konforlu ve modern hastanelerde tedavi görmesi için sağlık yatırımlarına devam ediyor. O yatırımlardan bir tanesi de Seydikemer'imize ayrıldı. Tabiki Seydikemer her şeyin en güzelini hak ediyor. Belediye olarak elimizden geleni yapıyoruz. Çevre Şehircilik Bakanlığından gelen yetkililer hastane inşaatında çalışmalar yapıyor. Bu çalışmanın sonunda Seydikemer Devlet Hastanesi depreme dayanıklı bir hastane olacak. 7 katlı olarak yapılacak hastanemizin proje çalışması 2 yıl sürdü ve hastanenin bulunduğu yer çok tartışılmıştı biz dengeleri de gözeterek şehrimizin genişletilmesini sağladık. Hastanemiz gerçekleştiğinde Kalkan, Dirmil ve Söğüt tarafından vatandaşlarımız da yararlanacak” dedi.

 

500 MİLYON TL’LİK PROJE

Seydikemer’de Tarımsal İhtisas Organize Sanayi  Bölgesinin kurulması için çalışmaların hızla devam ettiğini kaydeden Başkanımız Otgöz, “Yaklaşık 500 Milyon TL’lik proje en az 2 bin kişiye istihdam sağlayacak. İlçemizde Tarımsal İhtisas Sanayi Kurulma (OSB) çalışmaları devam etmekte olup,  Muğla Valiliği öncülüğünde Seydikemer Kaymakamlığı, Seydikemer Belediyesi, Muğla Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Fethiye Ticaret Odası, Seydikemer Ziraat Odası , Seydikemer Orman İşletme ,Fethiye – Seydikemer Süt Üreticileri Birliği işbirliği ile Yapılması planlanan Cobanisa mahallemizde Organize Sanayi Bölgesi’nin 40 Bin büyükbaş kapasiteli, içinde entegre tesisleri, süt işleme tesisi, et entegre tesisi, yem fabrikası gibi tesislerin olması planlanıyor. Geçenlerde ilçemize ziyarete gelen Sayın Valimiz Orhan Tavlı’nın görüşünü alarak, tüm paydaşlarımızla bir araya geldik. Seydikemer İlçemizde Organize Sanayi Bölgesi Projesini gerçekleştirmemiz için hiçbir engelimiz yok. Tüm prosedürleri yerine getirmek için büyük bir ekip olacağız ve hep birlikte çalışıyoruz” diye konuştu.

 

TLOS ANTİK KENTİ KORUNDU

Belediye Başkanımız Yakup Otgöz, ‘Tlos Antik Kenti’ yolunun genişletilip, güzergahı değiştirilip antik kentin korunduğunu ifade etti. Otgöz, “Seydikemer İlçemizin Yaka Köyü yolu yıllardır dar olmasından dolayı iki araç yan yana geçemiyordu. Belediyemiz tarafından önce Muğla Kültür Varlıklarını Koruma Kurulunun ve Muğla valiliğin katkılarıyla 980 metrelik yeni güzergâh değiştirilerek Tlos antik kentinin korunması sağlandı. Yaklaşık 7 milyon TL bedel ile ihalesi yapılmıştı. Muğla valiliğinin yapmış olduğu yardım ile 8 milyon TL’yi buldu .Güneşli - Yaka Tlos antik kenti yolu yeni güzergah dahil yaklaşık 4.7 km uzunluğundadır. Tlos antik kenti yol yapımında katkıları ile bizlere destek olan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Mehmet Nuri Ersoy, Eski Valimiz Sayın Esengül Civelek’e ve yeni Valimiz Sayın Orhan Tavlı’ya Milletvekillerimiz Sayın Mehmet Yavuz Demir ve Sayın Yelda Erol Gökcan, İl Başkanımız Sayın Kadem Mete’ye, İlçe Başkanımız Sayın Salih Gümüş’e emeklerinden dolayı, Seydikemeliler adına teşekkür ediyorum. İlçemizde ayrıca bu yıl 85 km asfalt ve 110.000 metrekare parke taşı döşedik. Malum ilçemiz yüzölçümü 2028 kilometre kare olması nedeniyle birçok yolumuzu iyileştirmek için var gücümüzle gece gündüz demeden çalışmalara

gece gündüz demeden çalışmalara devam ediyoruz. Bu yıl Dodurga ve Yayla Kayabaş yollarını da yapacağız. Öncelikle şehit ailelerimizin evlerine giden yolları en iyi hale getireceğiz” dedi.

 

İMAR PLANINDA SONA GELİYORUZ

Her yatırımın imar planına bağlı olduğunu vurgulayan Başkanımız Yakup Otgöz, “İmar Planı konusunda da daha önce ihalesini yaptığımız plan çalışmalarında sona gelmekteyiz. Yüklenici firma tarafından çalışmaları büyük bir titizlikle yapılmakta kurum görüşlerinin bitirme aşamasındayız. Tarım alanları vb. gibi konularda devletimizin tarım alanları koruma konusundaki hassasiyeti karşısında planımız biraz uzadı. Hükümetimizin desteği ile en kısa süredir planımızı bitirip ilçemizin daha  hızlı bir şekilde kalkınmasını sağlayacağız. Bunun yanında mahallelerimizde yerleşik alan çalışmaları ve Seki, Kumluova, Karadere imar planlarında revizyon çalışmalarımız devam etmektedir. Belen’de ve merkezde kentsel dönüşüm yapmayı planlıyoruz. Kapalı Pazar yerimizin üzerini kapatacağız. Bin 75 dönümlük alanda yapılan imar planında gençlik merkezi yeri de bulunacak” dedi.

 

2021 YILIN PATARA YILI İLAN EDİLMESİNİ İSTİYORUZ

Patara 2020 Gran Fondo Bisiklet yarışlarının  Seydikemer’imizin  tanıtımına katkı sağladığının altını çizen Başkanımız  Yakup Otgöz, “Bu yıl Cumhurbaşkanımız tarafından Patara 2020 yılı ilan edilmişti. Seydikemer ilçemizin Karadere, Kumluova ve Karaköy mahalleri Patara Özel çevre koruma bölgesindedir. Bu yılda PATARA2020 Yılı olması nedeniyle Bu kapsamda Uluslararası Patara 2020 Gran Fondo Bisiklet Yarışı yapıldı. Bu tarz organizasyonlar Seydikemer'imizin tanıtımında büyük rol oynuyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Türkiye Bisiklet Federasyonu iş birliğinde, Kaş ile Seydikemer Belediyemizin  desteğiyle gerçekleştirilen organizasyonun 71 kilometrelik Patara-Seydikemer etabı büyük çekişmelere sahne oldu. Dünyadan 12 ülkeden ve Türkiye’nin hemen her yerinden 260 sporcu yarışmak için buraya geldi. 2021 Yılının da 'Patara Yılı' ilan edilmesini istiyoruz” dedi.

 

SEYDİKEMER’İN GÖBEKLİ TEPESİ

Seydikemerimiz’de tarihin fışkırdığını anlatan Başkanımız Yakup Otgöz, “Seydikemerimiz’in göbekli tepesi yörüklerin göç yollarının tespiti sırasında ortaya çıktı. Bu projeyi çok önemsiyoruz. Seydikemer ilçemiz de; Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) destekli, Seydikemer Belediyesi, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Yörük Türkmen Araştırmaları Merkezi (YÖRTÜMER) ve Beşkaza Kültür ve Dayanışma Platformu iş birliğiyle yürütülen Yörüklerin Göç Yollarının Tescillenmesine ilişkin çalışmalar yapmaktayız. Atalarımızın dedelerimizin göç yollarının tescillenmesine ilişkin proje kapsamında çalışmalar başlattık. Geçmiş tarihimizi gelecek nesillere ulaştırılması hususunda GEKA ve Üniversitelerle ortak çalışmalar yapmaktayız” şeklinde konuştu.

 

SAKLIKENT İÇİN HAYALİMİZ VAR

Başkanımız Yakup Otgöz, Dünyanın ve Türkiye’nin en önemli kanyonları arasındaki Saklıkent kanyonu için çok güzel bir proje çalışması içersinde olduklarını söyleyerek, “Kanyonun 12 ay turizme açık tutacak proje planı üzerinde çalışıyoruz, şu anda açıklayamam. Gerçekleştiğinde 2-3 milyon turisti kanyona çekecek bir proje. Mutlaka bu projeyi yapacağız. Ankara’da ilgili bakanlıklarda projeyi masaya yatırdık” dedi.

 

Covid-19 pandemisi nedeniyle Saklıkent'te tedbirlerin sıkı bir şekilde uygulandığını anlatan Başkan Otgöz, "Sakılıkent kanyonumuza Kovid-19 nedeniyle ziyaretçilerin sağlıklı bir tatil geçirebilmesi için kanyon girişinde ve belli noktalarda dezenfektan noktaları kuruldu. Kanyon içerisinde görevli personeller sosyal mesafe ve hijyen kurallarına sık sık uyarılarda bulundular. Saklıkent kanyonuna bu yıl Kanyonumuz da maske mesafe kurallarına uyarak 224 bin 395 yetişkin, 80 bin 221 öğrenci olmak üzere toplam 304 bin 616 ziyaretçi kanyonumuzu ziyaret etmiştir. Ateş ölçümü yapılarak alana alınan ziyaretçilerimizde herhangi bir olumsuzluğa rastlanılmamıştır. Dünyaya mal olmuş Saklıkent’i tanıtmak için çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

 

İKİZ KULELERİ BAKAN SOYLUYA AÇTIRMAK İSTİYORUZ

18 Mart 2019 yılında temeli atılan Belediye hizmet binası ve Kaymakamlık binasında çalışmaların sona doğru yaklaştığını, belediye hizmet binasının 1 ay sonra hizmete açılacağını kaydeden  Başkanımız Yakup Otgöz, “Biz bu binalara Seydikemerimiz’in ikiz kuleleri diyoruz. Yaklaşık 1 ay sonra Belediye hizmetlerimizi burada vermeye başlayacağız. Başta, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’ya, Eski Bakanımız Hemşerimiz Sayın Fatma Betül Sayan Kaya’ya, Milletvekillerimiz Sayın Mehmet Yavuz Demir ve Sayın Yelda Erol Gökcan, İl Başkanımız Sayın Kadem Mete’ye ve emeği geçenlere Seydikemeliler adına teşekkür ediyorum. Büyüyen araç filomuz içinde çevre yolu kenarına Uğurlu’ya da belediye ek binası yaparak makine ikmal araç bakım parkımızı da buraya taşıyacağız. Açılışı İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’ya yaptırmak istiyoruz. Fatma Betül Sayan Kaya bakanımız geleceğini belirtti” dedi.

 

SEYDİKEMER’E YATIRIM ATAĞI

‘Seydikemer ilçemizin imar planlarını bitirdikten sonra Millet Bahçesi, Yaşam alanları, turizm alanları ve ilçemizin hakkettiği tüm yatırımları almak için tüm ekibimle gece gündüz demeden çalışmalara devam edeceğiz’ diyen Başkanımız Yakup  Otgöz, “Seydikemerimiz’in yatırımları hız kesmeden devam edecek olup bu hizmetlerin yapılmasında Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Milletvekillerimiz Sayın Mehmet Yavuz Demir ve Sayın Yelda Erol Gökcan, İl Başkanımız Sayın Kadem Mete’ye Valimiz Sayın Orhan Tavlıya ve Seydikemer Kaymakamımız Sayın Ahmet Güneri’ye İlçe Başkanımız Sayın Salih Gümüşe ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Biz Birlikte Seydikemeriz” diyerek sözlerini tamamladı.

 

 


Okunma Sayısı: 2326