Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz,ün Anneler Günü Mesajı

Belediye Başkanımız Yakup Otgöz, Anneler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Anneler Günü'nün çok özel olduğunu ifade eden Başkanımız Yakup Otgöz, “Sevginin, şefkatin, merhametin, güzelliğin abidesi Cennet kokulu annelerin Anneler Günü’nü kutlarım” dedi.

Annelerin, sevginin, şefkatin, merhametin, güzelliğin abidesi olduğunu ifade eden belediye başkanımız Yakup Otgöz, “Sevgi, şefkat, merhamet ve sabır gibi değerlerle bütünleşip simgeleşen bireyleri annelerimiz, dünyanın en fedakâr insanlarıdır. Anne kimi zaman sevgi, kimi zaman merhamet, kimi zaman sabır ve en önemlisi de en zor zamanda fedakâr bir insandır” ifadesinde bulundu.

Cennet annelerin ayakları altındadır

Dünyanın en kutsal insanları olan annelerimiz, aynı zamanda bir öğretmen ve hayatını çocuklarına adayandır İfadesini kullanan başkanımız, ‘Karşılıksız tek sevgi anne sevgisidir’ “Cennet annelerin ayakları altındadır” hadisi şerifi, inancımızın annelere vermiş olduğu değeri ortaya koymaktadır. İnancımız ve bizler için değerli olan annelerimiz için elbette bizlere düşen sorumluluklar bulunmaktadır. Aileyi aile yapan, en önemli bireyler olan annelerimize saygıyı, hürmeti eksik etmemeliyiz. Annelerimizin bizlere duyduğu sevgiye layık birer evlat olmanın gerekliliklerini yerine getirmeliyiz. Onları bir gün değil, onların bizlere her gün sunmuş olduğu sevgiye, merhamete, sabra ve fedakârlığa layık olabilmek için bizlerde her gün onlara layık bir evlat olabilmenin sorumluluğu içinde olmalıyız. Bugün annesiyle ufakta olsa problemi olan varsa veya bir şekilde annesini ihmal eden varsa gönlüm ister ki gidip annelerinin hayır dualarını alsınlar.  Şunu iyi bilmeliyiz ki anneliğin yaşı yoktur. Anne her yaşta annedir. O yüzden annelerimiz sağken kadrini kıymetini bilelim. Bana göre her kadın bir annedir. O annelik duygusuna sahiptir. Gerek inancımız gereği, gerekse de örf ve adetlerimiz gereği annenin yeri başkadır. Onları sadece Anneler Günü'nde değil hayatımızın her anında mutlu etmeli, dualarını her daim almalıyız." dedi.

Fedakar Şehit ve Gazilerimizin Anneleri

Anneler Günü'nün çok özel olduğunu ifade eden Başkanımız Yakup Otgöz, "Anneler Günü, her koşulda bizimle olan annelerimizi ve aynı zamanda annelik vazifesini hakkıyla yerine getirmiş tüm özel insanları hatırlamak için bir vesiledir. Bu anlamlı gün vesilesiyle; bu vatanın birliğini, bütünlüğünü, devletimiz, milletimizin huzur ve güvenliği için hayatlarını feda eden kahraman şehit ve gazilerimizin değerli annelerinin anneler gününü kutluyor, ebediyete intikal edenleri rahmetle anıyorum” dedi.