BAŞKAN OTGÖZ: “EKİP BURADA, EKİP RUHU BURADA!”


BAŞKAN OTGÖZ, KIRKPINAR’IN ŞAMPİYONUNA ALTIN HEDİYE ETTİ

Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, 661. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde Deste Orta Boyda 1’inci olarak Seydikemer’a altın madalya kazandıran Seydikemer Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü sporcusu Muhammed Enes Özcan’a altın hediye etti.

Edirne’de bu yıl 661’incisi düzenlenen Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’ne Seydikemer’den 12 sporcu katıldı. Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz’ün büyük destek verdiği Seydikemer Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü sporcusu Muhammet Enes Özcan, Deste Orta Boyunda 1. olarak Seydikemer’e büyük bir sevinç yaşattı.

Seydikemer’e altın madalya ile dönen Muhammed Enes Özcan beraberinde Seydikemer Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Emre Ercan, antrenörü Cemal Cumbul, Bağlıağaç Muhtarı Yücel Özdemir, Çamurköy Muhtarı Alim Yanatma, Kırkpınar’da Deste Büyük Boyda Son 16 Boyda elenen Ozan Kıl, Seydikemer Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü sporcuları ve destekçileriyle Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz’ü ziyaret etti. Başkan Otgöz ve Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Karakuş, Milli Güreşçi Muhammed Enes Özcan ve beraberindekileri kapıda karşıladı.

Samimi bir ortamda geçen ziyarette Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri hakkında sohbet edilip, Seydikemer’de güreş sporunun gelişmesi adına yapılması gerekenler konuşuldu. Daha sonra Başkan Otgöz, 661. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri finalindeki rakibi Yusuf İslamtaş’ı yenerek şampiyonluğu kazanan Mili Güreşçi Muhammed Enes Özcan’a, antrenör Cemal Cumbul’a ve Kırkpınar’da Deste Büyük Boyda elenen Ozan Kıl’a altın hediye etti. Başkan Otgöz, Seydikemer’in diğer güreşçilerine de altın sözü verdi.

ANTRENÖR CUMBUL: “SEYDİKEMER’E BİR BAŞPEHLİVAN SÖZÜMÜZ VAR”

Antrenör Cemal Cumbul, Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz’ün güreşçilere sahip çıktığını ve kendilerine verdiği desteklerden dolayı başarı kazandıklarını belirterek; “Seydikemer Belediyesi’nden, Yakup Başkan’dan Allah razı olsun. Bize verdiği destekler sayesinde biz buralardayız. Seydikemer’imizdeki güreşçilere sahip çıktı. Yıllardan beri, asırlardan beri devam eden Tarihi 661’inci Geleneksel Tarihi Kırkpınar Güreşlerinde Seydikemer’imizden Milli güreşçimiz Muhammed Enes Özcan, Altın Madalyayı Seydikemer’e getirdi. Biz bundan çok mutlu olduk. Sevinç gözyaşlarımız oldu. Allah razı olsun. Allah’ın izniyle Seydikemer’e bir başpehlivan sözümüz var. Binlerce başpehlivan çıkarıp, Seydikemer’den en yüksek zirvelere çıkarıp Altın Kemerleri Seydikemer’e taşımak için elimizden gelen tüm mücadeleleri yapacağız. Bize destek çıkan Seydikemer’de esnaflarımız olsun, belediye başkanımız olsun, biz bunlardan Allah razı olsun diyorum. Sizin karşınızda hepsine teşekkür ediyorum” dedi.

Kırkpınar’da Deste Büyük Boyda Son 16 Boyda elenen Ozan Kıl; “Bende çeyrek finale kadar geldim., çeyrek finalde elendim. Nasip olmadı. Cemal Hocamıza teşekkür ederim. Yakup Başkanımıza teşekkür ederim imkanlar sağladıkları için” dedi.

KIRKPINAR ŞAMPİYONU ÖZCAN: “SABIR VE ÇALIŞMA TAVSİYE EDERİM”

661. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde Deste Orta Boyda şampiyonluk kazanan Muhammed Enes Özcan; “Deste Orta Boyunda birinci oldum. Nasip olursa 21 yaşında başpehlivan olarak buraya madalya getireceğim. İnşallah Yakup Başkanımızın yüzünü kara çıkartmayacağım. Bütün esnaflarımıza teşekkür ederim. Arkamızda duran bütün sponsorlarımıza da teşekkür ederim. Güreş sporuyla ilgilenenlere de sabır ve çalışma tavsiye ederim” dedi.

MUHTAR ÖZDEMİR: “BU BAŞARI YAKUP BAŞKANIMA ARMAĞAN OLSUN”

Bağlıağaç Muhtarı Yücel Özdemir; “Seydikemer’imize gerçekten Yakup Başkanımız, belediye başkanımız bu güreş kurulduğundan beri bizleri hiçbir zaman yalnız bırakmadı. Burada bir takım olmamızda, burada bir güreş kulübü olmamızda, burada bir ekip olmamızda en büyük mimarlarından Sayın Yakup Başkanım ve ekibidir. Bizlerde antrenörümüz Cemal Cumbul ve sporcularımız sayesinde şu anda kulübümüz kurulduğu andan bu yana bizde Güreş İhtisas Kulübü olarak bu beşinci altın madalyayı Seydikemer’imize getirmiş bulunmaktayız. 661’inci Tarihi Kırkpınar Edirne Yağlı Pehlivan Güreşlerinde bu sene tarihi bir katılım oldu. 2475 kişi arasından 198 kişi olan Muhammed Enes Özcan Deste Orta Boyda Birinci olarak, 14 altın madalyanın 1 tanesini Seydikemer’de ilçemize kazandırdı. Ve bu başarı Seydikemer’imizin mimarı Sayın Yakup Otgöz Başkanıma, ekibine ve tüm Seydikemer’e armağan olsun. Tüm destekçilere sonsuz teşekkürler ederim” ifadelerini kullandı.

BAŞKAN OTGÖZ: “EKİP BURADA, EKİP RUHU BURADA!”

Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz; “Tabi ki güzel bir gün, güzel bir duygu. Dün finaller yapıldı Kırkpınar Edirne’de. 661’inci yapıldı. Er meydanı. Hak eden kazanıp geliyor. Seydikemer’de de bu ekip, Cemal Hocanın başkanlığında, pehlivanlarımızın huzurunda 14 madalyanın 1 tanesini Seydikemer’imize getirdi. Ben kendilerine teşekkür ediyorum. Ekibin hepsine, şoföründen bütün arkadaşlara teşekkür ediyorum. Başarı tek başına olmuyor. Ekip olunca başarı kendiliğinden geliyor. Muhammed kardeşimizin de hedefi çok büyük. İnşallah başpehlivanlığı Seydikemer’e getirir. Ölmez isek onu da göreceğimize ben yürekten inanıyorum. Enes kardeşime Elmalı’da bir tur daha atlar inşallah diyorum. Tabi bir boy atladı. Rakipler biraz güçlü, kilolu olabilir. Ama ben güveniyorum, inanıyorum. Kendisi de güveniyor, inanıyor. Allah’ın izniyle bir tur daha atlayacak. Dediği gibi 21 yaşında da inşallah Seydikemer’imize Başpehlivanlığı getireceğine ben yürekten inanıyorum. Ekip burada, ekip ruhu burada, birlik beraberlik burada, birlik beraberlik olunca bu iş kendiliğinden geliyor. Başarı geliyor. Ben tüm şoföründen muhtarlarımdan, antrenörlerimden, ekip ruhu oluşturan güreşçilerimizin hepsine teşekkür ediyorum. Başarılarının devamını diliyorum. Allah utandırmasın diyorum” diye konuştu. 


Okunma Sayısı: 2030