BAŞKAN AKDENİZLİ: “GENÇLERİMİZ, ATATÜRK’ÜN EMANETİNE SAHİP ÇIKACAKTIR”


BAŞKAN AKDENİZLİ’DEN 19 MAYIS MESAJI

BAŞKAN AKDENİZLİ: “GENÇLERİMİZ, ATATÜRK’ÜN EMANETİNE SAHİP ÇIKACAKTIR”

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Akdenizli, 19 Mayıs 1919’un Türk milletinin şanlı tarihinin en önemli dönüm noktalarından biri olduğunu belirtti.

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkarak Kurtuluş Savaşımızı başlattığı, milli mücadelemizin ve ulusumuzun bağımsızlığı için milat olan 19 Mayıs 1919’un 104’üncü yıl dönümü ile Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

19 Mayıs 1919’da yakılan kurtuluş ateşi ile bağımsızlığa giden yolda Türk milletinin kaderinin yeniden çizildiğini kaydeden Başkan Akdenizli şu ifadeleri kullandı: “Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Kurtuluş Savaşını başlatmak üzere Samsun’a çıkışının 104. yıldönümünü büyük bir coşku gurur ile kutluyoruz. Türk ve dünya tarihine şanlı milletimizin yeniden doğuş, diriliş destanı altın harflerle kazınmıştır. 19 Mayıs 1919’un geleceğimizin teminatı gençlere armağan edilmesi çok büyük anlam ifade etmektedir.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, her sözünde Türk Milletine olan güvenini anlatmış, gücünü her zaman milletimizden almıştır. Atatürk’ün ‘Ey yükselen yeni nesil, gelecek sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve sürdürecek sizlersiniz’ diyerek 19 Mayıs’ı armağan ettiği gençlerimizin ülkemizi her alanda daha ileri seviyelere taşıyacağına olan inancımız tamdır. Emanetlerine sahip çıkan gençlerimiz, dün olduğu gibi bugün de özgürlük ve bağımsızlığımıza kast edenlere fikirleri, çalışkanlıkları ve vatan sevgileri ile geçit vermeyecektir. Öyle ki Aziz milletimiz ihanet ve şer odaklarına 15 Temmuz gecesi bir kez daha geçit vermemiş, Atatürk’ün emanetine sahip çıkmış ve çıkmaya da devam edecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle; 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımızı kutluyor; Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere İstiklal Savaşımızın tüm kahramanları ile ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğü için canlarını veren tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.”

 


Okunma Sayısı: 519