BAŞKAN AKDENİZLİ, ELLERİ ÖPÜLESİ ANNELERİN GÜNÜNÜ KUTLADI


BAŞKAN AKDENİZLİ; “BİZİ BİZ YAPAN EN BÜYÜK ZENGİNLİĞİMİZ ANNELERİMİZDİR”

BAŞKAN AKDENİZLİ, ELLERİ ÖPÜLESİ ANNELERİN GÜNÜNÜ KUTLADI

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, anne sevgisinin sevgilerin en büyüğü ve en kıymetlisi olduğuna vurgu yaparak; “Fedakarlıklarıyla ömrümüze değer katan, varlıklarıyla bizi biz yapan en büyük zenginliğimiz annelerimizdir” dedi.

Anneler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, toplumu şekillendiren en değerli varlıkların anneler olduğunu söyledi. Başkan Akdenizli; “Hayata gözlerimizi açtığımız ilk andan itibaren fedakarlıklarıyla hayatımızı güzelleştiren en değerli varlıklarımız annelerimizin hakkını ne yapsak ödeyemeyiz. Dünyada anne sevgisinin yerine konabilecek başka hiçbir değer yoktur. Peygamberimiz Hazreti Muhammed’in (S.A.V.) “Cennet annelerin ayakları altındadır” hadisini her zaman kendimize örnek almalıyız. Annelerimize her zaman saygılı, hoşgörülü olmalı, onları üzecek, kalplerini kıracak davranışlardan uzak durmalıyız.

Toplumu şekillendiren, yarınlarımızı oluşturan annelerimiz, bizlerin hayattaki ilk öğretmenidir. Sadakati, cesareti, sabır göstermeyi, hoşgörü ve karşılıksız sevgiyi bizlere öğreten annelerimizdir. Millet olma bilincini, vatan sevgisini de bizlere öğreten, her birimizin yüreğinde hayat bulmasını sağlayan annelerimizdir. Tarihsel süreçlere baktığımızda Milletimizin büyük zaferlerinin arkasında annelerimizin, kadınlarımızın büyük mücadelesi vardır. Tarihimiz nice kadın kahramanımızın örnekleriyle doludur. Türk Milletinin ölüm kalım savaşı verdiği Kurtuluş Savaşı’nda da annelerimizin emeği, fedakarlığı bugün hala benliğimizdeki yerini korumaktadır.  Bugün özgürce yaşadığımız bu kutsal toprakların vatan olmasında hiç şüphesiz ki onların emeği vardır. Onlara ne kadar minnet, şükran duysak azdır. Bu nedenle canımız annelerimizi sadece belirli günlerde değil, ömrümüz boyunca sevgiyle, saygıyla hatırlamalı, kucaklamalıyız. 

Bu vesileyle 6 Şubat Deprem Felaketinde vefat eden anneler başta olmak üzere hakkın rahmetine kavuşmuş diğer anneleri saygı ve rahmetle ile anıyor; üzerimde büyük emeği olan canım annemin, şehit annelerimizin ve tüm annelerin ellerinden öperek, Anneler Günü’nü en kalbi duygularımla kutluyorum.” İfadelerini kullandı. 

 


Okunma Sayısı: 602