28. Geleneksel Seki Yağlı Pehlivan Güreşlerinde baş pehlivanlığı, Kırkpınarın son baş pehlivanı Ali Gürbüz kazandı. Ali Gürbüz, Baş pehlivanlık mücadelesinde güreş sahalarının “Sarı Fırtınası” lakaplı baş pehlivanı İsmail Balaban ile yaklaşık 45 dakika  mücadele ederken, güreş ağalığını ise geçen senenin Güreş Ağası, Seydikemer ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi iş adamı Önder Akdenizli  kazandı. Bu yıl 28.’si geçekleşen Geleneksel Seki Yağlı Pehlivan Güreşlerinde pehlivanlar Seki Zümrüt Çayırında kırasıya mücadele etti.  44 Baş Pehlivan olmak üzere toplam yaklaşık 750 güreşçi kıspet bağlayarak mücadele etti.

Yaklaşık 20 Bin kişinin güreşleri izlemek üzere geldiği Seki Geleneksel Yağlı Pehlivan Güreşleri Müsabakalarını, Muğla Valisi Esengül Civelek, Seydikemer Kaymakamı Haktan Gökçekuyu, Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, Dalaman Belediye Başkanı Muhammet Karakuş, Köyceğiz Belediye Başkanı Kamil Ceylan, Kavaklıdere Belediye Başkanı Mehmet Demir, Antalya Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, Antalya Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş, AK Parti Muğla İl Başkan Yardımcısı Şadi Pirci ve yönetim kurulu üyeleri siyasi parti temsilcileri ve STK temsilcileri de tribünden izlediler.

44 BAŞ PEHLİVAN KATILDI

Bu yıl  28.’si gerçekleşen Geleneksel Seki Yağlı Pehlivan Güreşlerinde,  42 baş pehlivan kıspet bağladı. Kırkpınarın son baş pehlivanı Ali Gürbüz, yine geçtiğimiz yıllarda Kırkpınar da altın madalya kazanan Orhan Okulu, Fatih Atlı, Şaban Yılmaz, İsmail Balaban, Mehmet Yeşil Yeşil gibi sahaların aranan güreşleri Zümrüt Çayırında kıyasıya mücadele etti. Fethiye’li baş pehlivan Ali Yanatma ise ikinci  turda Ali Gürbüz’e yenilerek elendi. Güreş sahalarının vaz geçilmez ve aranan baş pehlivanlarından Orhan Okulu ise müsabakaların üçüncü turunda rakibi ile girdiği mücadele sakatlanarak güreşi bırakmak zorunda kaldı.

AĞALIĞI  ÖNDER AKDENİZLİ KAZANDI

Pehlivanlar sahada kıran kırana mücadele ederken, Güreş Ağalığı için de ağa adayları saha kenarında yarıştılar. Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz’ün ağalığı 40 Bin TL’den açmasıyla birlikte 5 ağa adayı açık arttırma usulüyle yarıştılar. Ağalık yarışlarını geçen senenin güreş ağası Seydikemer ve Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi iş adamı Bayram Önder Akdenizli, 200 Bin TL ile kazanırken, amacının ağalığı kazanmak olmadığını, amacının Seydikemer ilçesine ve güreş müsabakalarına katkıda bulunmak olduğunu söyledi.

Kendisini yetiştirip, büyüten ve vatanına milletine iyi bir birey olma yolunda emek harcayan merhum babası Nadi Akdenizli’yi de konuşmasında yad eden ve Seydikemer ilçesinin kalkınması için her zaman mücadele edeceğini  söyleyen Akdenizli, “güreş müsabakalarını geleneksel hale getirerek halk ile buluşturan Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz ve ekibine teşekkür etti.

“ATA SPORUMUZA ÖNEM VERİYORUZ”

28. Geleneksel Seki Yağlı Pehlivan Güreşlerinin ağalığını tekrar kazanan İş Adamı Bayram Önder Akdenizli’yi tebrik eden Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz ise konuşmasında, Geçen seneki güreşlerimizde halkımıza tribünlerin üzerini kapatacağımız sözünü vermiştik. Allah’ıma şükürler olsun ki bu sözümüzü yerine getirdik ve bu yıl çok güzel müsabakalardan oluşan güreşlerimizi sorunsuz geçirdik. Biz Seydikemer Belediyesi olarak ata sporumuza çok önem veriyoruz. Buradan önümüzdeki yıl için tekrar şu sözü veriyorum. Geleneksel hale getirdiğimiz bu güreşlerimizi önümüzdeki yıllarda daha kapsamlı bir hale getirerek düzenleyeceğiz” dedi.