İçişleri Bakanlığı’mızdan valiliklerimize göndermiş olduğu "Koronavirüs Denetimleri" genelgesi kapsamında Seydikemer ilçemiz de denetimler başladı.


İçişleri Bakanlığı'mızdan valiliklerimize göndermiş olduğu "Koronavirüs Denetimleri" genelgesi kapsamında Seydikemer ilçemiz de dneetimler başladı. Ülke genelinde gerçekleşen denetimlerde pazarlar, iş yerleri, marketler, toplu taşıma araçları, alışveriş alanları, lokantalar, kafeteryalar ve taksilerde denetimler yapılıyor.

Seydikemer ilçemizde, İçişleri Bakanlığı'mızdan valiliklerimize gönderilen "Koronavirüs Denetimleri" genelgesi kapsamında sabah saatlerinde denetimlere başladık. Seydikmer Kaymakamımız Sayın Ahmet Güneri, Seydikemer Belediye Başkanımız Sayın Yakup Otgöz, Zabıta Ekiplerimiz, Polis ve Jandarma Ekiplerimiz, ilçemizdeki; iş yerleri, marketler, toplu taşıma araçları, alışveriş alanları, lokantalar, kafeteryalar ve taksilerde denetim gerçekleştiriyoruz. Kaymakamımız Sayın Ahmet Güneri ve Başkanımız Sayın Yakup Otgöz, denetimlerde vatandaşlarımıza sosyal mesafe, hijyen ve maske kullanımı konusunda uyarılarda bulundu.

Koronavirüs pandemisinin bütün dünyayı etkilendiği belirten Seydikemer Kaymakamımız Sayın Ahmet Güneri, "Türkiye'de de pandeminin etkisi devam ediyor. Vaka sayıları günden güne artmaya başladı. İkinci dalganın gelmemesi için İçişleri Bakanlığı 81 İl Valiliğine genelge gönderdi. Bizlerde genelge doğrultusunda denetimler yaptık." dedi.

SEYDİKEMER'İMİZ KURALLARA UYUYOR.

Yapılan denetimlerde Seydikemer'de herkesin kurallara uyduğunu dikkat çeken Başkanımız Sayın Yakup Otgöz, "Temizlik, maske ve mesafe kurallarına vatandaşlarımız uyuyor. Denetlediğimiz yerlerde olumsuz bir vaka görmedik. Seydikemer halkı duyarlı. Bu duyarlılıktan dolayı tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Sayın kaymakamımızın önderliğinde tüm ekiplerle dolaştık. Tüm işyerleirni denetliyor ve vatandaşlarımızı uyarıyoruz. Seydikemer'de şuana kadar ölümlü bir vaka görülmedi. Bundan sonraki süreçte de biz bunu en az hasarla atlatmak için çalışmalarımızı yapacağız. İnşallah hep birlikte başaracağız." diye konuştu. 

VAKA SAYISINI İNDİRME GAYRETİ İÇERİSİNDEYİZ

Seydikemer Kaymakamımız Sayın Ahmet Güneri, "Bakanlığımızdan gelen talimat gereğince ilçe belediye başkanımız, Zabıta Müdürlerimiz, Emniyet Yetkililerimiz ve gerekil kurumlarla beraber restorantlarımızı, kafelerimizi, kahvehanelerimizi ziyaret ediyoruz. Gerekli talimatların alınıp alınmadığına dair denetimlerde bulunduk. Vatandaşlarımızın duyarlılığını görmüş olmaktan çok mutluyuz. Biz gene hatırlamalrımızı yaptık. Bu yönde bazen haberli bazen habersiz denetimlerimiz devam edecek. Vaka sayılarımızda il geneline göre oldukça düşük. Bunu minimuma indirme gayreti içerisidneyiz. Vatandaşlarımız da bunun bilincinde." ifadelerini kullandı. 



Okunma Sayısı: 1654