Seydikemer Belediyesi ve MSKÜ Seydikemer Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Sosyal Hizmet Bölümü işbirliği ile 15 Mart Dünya Sosyal Hizmet Günü kutlandı.


Seydikemer Belediyesi ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Seydikemer Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Sosyal Hizmet Bölümü işbirliği ile 15 Mart Dünya Sosyal Hizmet Günü kutlandı. Programda yaşamın her evresinde, doğumdan ölüme kadar geçen sürede ‘Sosyal Hizmete’ duyulan ihtiyacın öneminden bahsedildi.

Seydikemer Belediyesi Toplantı Salonunda düzenlenen programa; Seydikemer Kaymakamı Yıldız Büyüker, Seydikemer Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Karakuş, Seydikemer Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürü Kasım Gürbüz, Fethiye Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Tuğba Baki, Seydikemer Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Kenan Köse, Seydikemer Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu (SUBYO) Müdürü Doç. Dr. Eyüp Akçetin, SUBYO Sosyal Hizmet bölümünden Doç. Dr. Deniz Şarlak, Sosyal Hizmet Uzmanı Fahrettin Güzel, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı’mızın okunmasıyla başlayan programda, 15 Mart Dünya Sosyal Hizmet Günü’nün tarihçesi ve önemini anlatan konuşmalar yapıldı. Programda ayrıca Seydikemer Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğüne ait 2021 yılı faaliyet raporu okundu.

Dünya Sosyal Hizmet Günü etkinliklerinin tarihçesinden bahsederek sözlerine başlayan SUBYO Sosyal Hizmet bölümünden Doç. Dr. Deniz Şarlak, Sosyal Hizmetin öncelikli olarak ihmal, istismar ve şiddet mağduru olan; çocuk, kadın, yaşlı ve engelli, Gazi ve Şehit yakınları olmak üzere toplumun tamamına hizmet veren, zor çalışma şartlarında sürekli hizmet vermeyi gerektiren bir alan olduğuna dikkat çekti.  

PROF. DR. ŞARLAK: “SOSYAL HİZMET MESLEĞİNİ İCRA EDENLERE DAHA ÇOK İHTİYAÇ DUYMAKTAYIZ”

Çeşitli kurumlarda hizmet yapan Sosyal Hizmet Uzmanları ve Sosyal Hizmet Alanı personellerinin mesleki bilgi ve becerileri ile toplumun refahı ve mutluluğu için çalışmalarını büyük bir özveriyle sürdürmekte olduğuna değinen Şarlak; “2 yıldır içerisinde bulunduğumuz ve maalesef halen devam eden pandemi süreci toplumun her kesimini etkisine alan, eskisine göre farklılaştıran ve her birbirimizi bir birine benzeyen bir yaşam tarzına hapsederken; sosyal, ekonomik, sağlık ve çevresel açıdan çeşitli risklere duyarlı, kırılgan ve birbirine bağlı bir toplum haline getirmiştir. İçerisinde bulunduğumuz bu dönemde toplumsal olarak dayanışmaya ve sosyal hizmet mesleğini icra edenlere daha çok ihtiyaç duymaktayız. Sosyal hizmet bir insan hakları mesleğidir. Sosyal refaha giden ve gelişen bu toplumsal düzen içerisinde daha insancıl ve adil bir toplum inşa etmek adına şiddet gören kadının, ihmal, istismar edilen çocuğun, akran zorbalığına uğrayan öğrencinin, maddeye bulaşan gencin, yalnızlaşan yaşlının, erişebilme mücadelesinde engellinin, sorumlu olmadığı savaşın bedelini ödeyen göçmenin, yoksulun velhasıl tüm grupların hakları için mücadele veren ve çaba gösteren; ‘Ben, Biz’ olduğumuz için ‘Benim’ diyebilen herkesin ve sosyal hizmet alanına gönül vermiş değerli öğrencilerimin ve sosyal hizmet çalışanlarının Dünya Sosyal Hizmet Günü’nü en içten dileklerimle kutlarım” diye konuştu.

Programda konuşan Seydikemer Kaymakamı Yıldız Büyüker; “Bir ülkenin sosyal devlet olup olmadığını ya da sosyal devlet ilkelerini ne kadar yaşama geçirildiğinin en temel göstergelerinden birisi sosyal hizmetlerdir. Sosyal Hizmet Alanı çalışanları, tüm insanların dezavantajlarını en hızlı şekilde çözmeye çalışırlar. Bu mesleğin en temel özelliği de budur. Ülkemizin genç bir nüfusa sahip olması, giderek uzun bir ömür beklentisinin gerçekleşmesi ve yükselmesi, göç olaylarının artması, işsizlik ve eşler arasındaki sorunlar, madde kullanımı ve daha pek çok psikolojik ve sosyal, ekonomik sebeplerle sosyal hizmete olan ihtiyacın ne kadar önemli olduğunu bize göstermektedir” dedi. 


Okunma Sayısı: 1198