BAŞKAN OTGÖZ: “TÜRK MİLLETİ 19 MAYIS’TA DESTAN YARATMIŞTIR”


BAŞKAN OTGÖZ’DEN, 19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI MESAJI

BAŞKAN OTGÖZ: “TÜRK MİLLETİ 19 MAYIS’TA DESTAN YARATMIŞTIR”

Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, Kurtuluş Savaşı’nın başlangıcı olarak tarihe adını altın harflerle yazdıran 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutladı.

Kurtuluş Savaşı mücadelemizin başlangıcı olan 19 Mayıs 1919’da, Türk Milleti’nin, gösterdiği irade, azim ve kararlılıkla tüm dünyaya örnek olduğunu, milletimizin her durumda ve koşulda bağımsızlığına sahip çıktığını dile getiren Başkan Otgöz mesajında şu ifadeleri kullandı:

“Mustafa Kemal Atatürk’ün Bandırma Vapuru ile Samsun’a çıktığı ve İtilaf Devletleri'nin işgaline karşı Türk Kurtuluş Savaşı'nın başladığı gün olan 19 Mayıs’ı coşku ve gururla kutluyoruz. 19 Mayıs 1919, ‘Ya istiklal ya ölüm!’ düşüncesiyle yürütülen Türk Kurtuluş Savaşı’nın başlangıcı olarak tarihe adını altın harflerle kazımıştır. Atatürk, dünya tarihine geçen bugünü “Gençlik ve Spor Bayramı” olarak Türk gençliğine armağan etmiştir. Millî mücadelenin 103. yılında, Türk Milleti olarak her zaman düşmanlarımıza karşı uyanık olmalı, tarihimizden aldığımız güçle çok daha fazla çalışmalıyız.

Bundan tam 103 yıl önce emperyalist devletlerin işgal ettiği Anadolu’da Milli Mücadeleyi başlatan Mustafa Kemal Atatürk, adeta bir güneş gibi doğmuş ve gücünü milletimizin cesaret ve imanından aldığı güçle, Anadolu’nun dört bir yanından özgürlük meşalelerinin yakılmasına vesile olmuştur. Türk ve dünya tarihinde eşi benzeri görülmemiş birlik ve beraberlik örneği gösteren milletimiz, yokluk içinden bir destan yaratmıştır. Bugün dahi mazlum ülkelere örnek olacak bir milli mücadele örneği sergileyen Türk Milleti, aynı ruh ve inançla yurduna, vatan toprağına sahip çıkmaktadır. “Biz her şeyi gençliğe bırakacağız... Geleceğin ümidi, ışıklı çiçekleri onlardır. Bütün ümidim gençliktedir.” sözü ile Mustafa Kemal Atatürk, Türk gençlerine olan güvenini anlatmıştır. Dünyada şanlı tarihe sahip ender milletlerden olan Türk Milleti olarak; milli ve manevi değerlerimize sahip çıkmalıyız. Çalışkan, vatanını, milletini seven bu ülkenin yarınları olarak; daha çok çalışmalı ve ay yıldızlı bayrağımızı ilelebet dalgalandırmalıyız.

Tüm bu duygu ve düşüncelerle Milli Mücadelemizi başlatan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, gençlerimizin ve milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum.” 


Okunma Sayısı: 923