Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, fedakarca çalışan gazetecilerin ve basın çalışanlarının 21 Ekim Dünya Gazeteciler Gününü kutladı


Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, fedakarca çalışan gazetecilerin ve basın çalışanlarının 21 Ekim Dünya Gazeteciler Gününü kutladı 

Kamuoyunun doğru, dürüst ve ilkeli habere ulaşmasında medyanın çok önemli bir işlevi yürüttüğünü kaydeden Başkan Otgöz, sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla gazetecilere daha büyük rol düştüğünü belirtti. 

Günümüz dünyasında bilgiye ulaşmanın tek bir hareketle mümkün olduğunu ancak sosyal medyanın derin dünyasında ulaşılan bilgilerin zaman zaman doğruluğunun da tartışıldığına dikkat çeken Başkan Otgöz şunları söyledi:

"Gelişen ve değişen dünyada doğru bilgiye ulaşmanın önemi yadsınamaz. Elde ettiği bilgilerin peşinden koşan, doğruluğunu sorgulayan, aklın süzgecinden geçirerek; doğru, ilkeli ve tarafsız haberleri okuyucularla buluşturan gazetecilerin üstlendikleri görev demokrasinin gelişmesine de katkı sağlamaktadır. Bölgemizde de aktif olarak çalışan, ilçemizin tanıtılmasında büyük rol oynayan, yerel ve ulusal basında çalışan gazetecilerin ne kadar zor şartlar altında çalıştığını biliyoruz. Tüm zorlu şartlara rağmen, Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Gazeteciler, gördüklerini, düşündüklerini, bildiklerini samimiyetle yazmalıdır.’ Sözünü kendilerine şiar edinerek görevlerini yapan gazetecileri takdir ediyorum. Pandemi döneminde dahi fedakarca çalışan, gecesini gündüzüne katan, yaz kış demeden doğru haberi kovalayan gazeteciler, hiç bir menfaat gözetmeksizin,  mesleğine duyduğu saygıyla görevlerini icra ediyorlar. Bu vesileyle başta Seydikemer ve Fethiye'deki yerel ve ulusal basında çalışan gazetecilerimiz olmak üzere ülkemizdeki basın mensuplarının 21 Ekim Dünya Gazeteciler Gününü kutluyor, meslek hayatlarında başarılar diliyorum."


Okunma Sayısı: 1409