PATARA 2020 GRAN FONDO'NUN 1. ETABI TAMAMLANDI


BELEDİYEMİZ BAŞKAN VEKİLİ SAYIN ÖNDER AKDENİZLİ: "BU TARZ PROGRAMLARI DESTEKLEYECEĞİZ"

Uluslararası Patara 2020 Gran Fondo Bisiklet Yarışının ilk etabı Seydikemer ilçesindeki UNESCO Dünya Mirası listesindeki Letoon Antik Kentinde sona erdi.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın 2020 yılını 'Patara Yılı' ilan etmesi dolayısıyla bu sene düzenlenen Uluslararası Patara 2020 Grand Fonda Bisiklet Yarışları büyük bir heyecanla başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığımız, Gençlik ve Spor Bakanlığımız, Türkiye Bisiklet Federasyonu iş birliğinde, Seydikemer Belediyemiz ve Kaş Belediyesinin desteğiyle bugün Kaş merkezde başlayan Uluslararası Patara 2020 Gran Fondo Bisiklet Yarışının ilk etabı Letoon Antik Kentinde son bulacak. Yaklaşık 250 sporcunun katıldığı Bisiklet yarısının ilk gününde nefesler kesildi. Kadın ve erkeklerde toplamda 18 kategoride yapılan bisiklet yarışlarına ilgi yoğun oldu. Pandemi kurallarına uyularak yapılan yarışın ilk etabında yarışmacılar 81 kilometre pedal çevirerek Letoon Antik Kentine ulaştı.

Seydikemer'imizin tanıtımına büyük katkısı olan Bisiklet yarışı için Seydikemer Kaymakamı Sayın Ahmet Güneri, Seydikemer Belediyemiz Başkan Vekili Sayın Önder Akdenizli, Seydikemer Belediye Başkan Yardımcısı Sayın Mustafa Karakuş Letoon Antik Kentinde hazır bulundu. 250 sporcu ve diğer katılımcıların Letoon Antik Kentine ulaşmasıyla bisiklet yarışlarının ilk etabı tamamlandı.

Belediyemiz Başkan Vekili Sayın Bayram Önder Akdenizli burada bir konuşma yaparak, bu tarz organizasyonların bölgenin ve Seydikemer'imizin tanıtımı açısından çok önemli olduğunu vurguladı. Seydikemer Belediyesi olarak bu tarz yarışmalara destek olmaya devam edeceklerini belirten Akdenizli; "Bu tarz programların daha sık yapılması gerekiyor. Dünyamız ve ülkemiz şu an Covıd-19 pandemisiyle mücadele ediyor. Pandemi sürecinde Bisiklet Yarışları sosyal mesafeye uygun sporlardan bir tanesi. Seydikemer Belediyesi olarak bu tarz programlara destek olmaya devam edeceğiz. Eksiklerimizi tamamlayıp önümüzdeki senelerde daha güzel etkinliklere imza atacağız" ifadelerini kullandı.

Letoon Antik Kentindeki programın ardından Karadere Plajina geçildi. Burada Seydikemer Belediyesi tarafından yarışmacılara ve diğer katılımcılara öğle yemeği ikram edildi.

Uluslararası Patara 2020 Gran Fondo Bisiklet Yarışının ikinci gününde yarışmacılar 57 kilometrelik etapta pedal çevirecek. Seydikemer Merkezinde son bulacak Bisiklet Yarışı, ödül töreniyle noktalanacak.

 

 


Okunma Sayısı: 1763