İLÇEMİZ SEYDİKEMER'DE TARİHİ SARNIÇLAR VE HANLAR İNCELENDİ


İLÇEMİZ SEYDİKEMER'DE TARİHİ SARNIÇLAR VE HANLAR İNCELENDİ 

Seydikemer ilçemizde Yörüklerin göç yolları üzerinde kullandıkları düşünülen tarihi sarnıçlar ve hanlar  incelendi.

Seydikemer ilçemizde; Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) destekli, Seydikemer Belediyesi, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Yörük Türkmen Araştırmaları Merkezi (YÖRTÜMER) ve Beşkaza Kültür ve Dayanışma Platformu iş birliğiyle yürütülen Yörüklerin Göç Yollarının Tescillenmesine ilişkin tanıtım toplantısı geçtiğimiz günlerde yapılmıştı. Yörüklerin göç yollarının tescillenmesine ilişkin proje kapsamında çalışmalar başlatıldı.

Yörüklerin yüzlerce yıllık kullandıkları yörük göç yollarındaki hanları ve sanrıçları Seydikemer Belediye Belediye Başkan Yardımcımız Mustafa Ali Türkan, Seydikemer Basın, Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürümüz Hasan Çetin, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Doç.Dr. Mustafa Gökçe, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Öğretim Görevlisi Osman Köse ve Beşkaza Kültür ve Dayanışma Platformu Başkanı Devrim Karakuş, yörüklerin göç sırasında kullandıkları tarihi sarnıçlar ve hanları yerinde inceledi. 

Projenin Seydikemer'imizin kültür ve turizmine önemli bir katkı sağlayacağına işaret eden Seydikemer Belediye Başkan Yardımcımız Mustafa Ali Türkan; "Projemizin toplantısını Bayır Mahallesi'nde gerçekleştirmiştik. Yörükler, tarihsel süreç içerisinde çok önemli bir yere sahip. Bu bölgede Yörüklerin göç yolları üzerinde yer alıyor. Yörüklerin yüzlerce yıllık geleneklerini, göreneklerini gün yüzüne çıkarmak  tarihimize ve ekonomimize büyük katkı sağlayacaktır. Bu noktada tarihi sarnıçlar ve hanları inceleme fırsatı bulduk, ilerleyen günlerde bu tarz incelemelerimiz devan edecektir. Burada tespit ettiğimiz yorüklere ait tarihi eserleri kayda geçireceğiz" dedi.


Okunma Sayısı: 1628