Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 79. yıl dönümünde, hükümet konağı önünde gerçekleştirilen çelenk sunma töreniyle anıldı.

Törene Seydikemer Kaymakamı Haktan Gökçekuyu, Seydikemer Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Karakuş, Ak Parti Seydikemer İlçe Başkanı Eczacı Salih Gümüş, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Mehmet Şenyiğit, İlçe Emniyet Müdürü Muzaffer Yüceur, siyasi parti temsilcileri, idari amirler, öğrenciler, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.

Saat 09.00’da başlayan çelenk sunma töreninde, Atatürk heykeli önüne ilk çelengi İlçe Kaymakamı Haktan Gökçekuyu sundu. Ardından Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Karakuş, belediye adına çelenk sunumunu gerçekleştirdi. Çelenk sunumlarının ardından, iki dakikalık saygı duruşu ve ardından İstiklal marşının okunmasıyla hükümet konağı önündeki tören sona erdi. Anma programları Şehit Gürcan Akan İlkokulu salonunda, Atatürk’ün hayatının anlatıldığı filmlerin gösterimleri, öğrencilerin Atatürk için yazdıkları şiirlerin okunması ve oratorya sunumu ile devam etti. Seydikemer Kaymakamı Haktan Gökçekuyu ve Seydikemer Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Karakuş öğrencileri yazdıkları anlamlı şiirler için belge takdim etti.

Dolu dolu geçen törende Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve Aziz şehitlerimiz anıldı.